muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín:

Ensenyat diu que els contractes que fan les empreses de seguretat i neteja del Consell s'han de revisar «de dalt a baix»

Palomino i Ensenyat amb els treballadors.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, i la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, han escoltat les peticions dels treballadors de les empreses adjudicatàries del servei de neteja, Klüh Linaer, i de seguretat, Salzillo Seguridad SL. Aquests treballadors, que no depenen directament de la institució insular, es manifestaven davant la seu del Consell i el president i la consellera han baixat per interessar-se per les seves demandes.

Tot seguit, el president ha convidat tots els manifestants a entrar al Consell per a poder parlar tranquil·lament. A continuació, la consellera Palomino ha explicat que des del primer moment que varen tenir consciència del problema, es varen reunir amb el secretari general de Comissions Obreres de la Federació de Construcció i Serveis, Miguel Ángel Pardo, per conèixer la situació.

Segons ella, «des del departament, vàrem mantenir contactes amb les empreses i els vàrem traslladar la nostra preocupació perquè es trobi una solució al més aviat possible». En aquest sentit, la consellera s’ha ofert perquè «el departament faci de mediador entre ambdues parts amb la finalitat de posar fi al conflicte». Des del Consell, asseguren, «no ens podem permetre que els treballadors no cobrin en temps i forma». No obstant això, el Consell ha de seguir el compliment de la normativa de contractació administrativa del sector públic.  

A més, algunes treballadores del servei de neteja han exposat els possibles riscos laborals que corren quan utilitzen alguns productes. Palomino ha manifestat la seva màxima preocupació davant aquest fet i ha anunciat que «s’investigaran les condicions de treball perquè es pugui prioritzar la salut per davant de tot».

Segons Miquel Ensenyat, «aquest tipus de contractes s’han de revisar de dalt a baix perquè, generalment, no fan més que fomentar la precarietat laboral, especialment entre el col·lectiu de dones»

Durant el 2016 acaba el contracte del servei de neteja. En aquest moment, tocarà obrir un nou concurs i ja s’ha decidit que s’hi inclouran tot un seguit de clàusules socials i laborals que garanteixin unes condicions de treball òptimes. El contracte del servei de seguretat finalitza al 2018.

Finalment, la consellera ha convocat el secretari general del sindicat Miguel Ángel Pardo a una reunió la setmana que ve per fer un seguiment de les seves peticions. En aquesta trobada, Palomino examinarà la situació actual dels contractes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I, fa mes de 7 anys

I aquestes empreses, a més de ser una font de robatoris de doblers públics, també impedeixen que es creïn més places de feina pública i es fomenta el treball precari.

Valoració:0menosmas
Per Luna Barceló, fa mes de 7 anys

Això és com els bancs, societats anònimes que donen uns serveis i que les entitats públiques i d'altres utilitzen. Però el que no pot ser, és que sempre els hagin de rescatar amb diners del poble. Cada empresari ha de ser responsable del seu capital i dels seus treballadors.
Quan es tracta d'un altre tipus d'empresari com ara un mecànic, un forner, un sabater... no s'actua igual. Per tant tot i que sap greu pels treballadors, és la empresa qui s'ha d'espavilar.

Valoració:1menosmas
Per i doncs, fa mes de 7 anys

És ben necessari.I en sabrem de coses!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente