nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 12.82°
17°

Pilar Costa: «Demà comença el fi de la manipulació política a IB3»

Imatge de l'entrevista d'IB3 a José Ramón Bauzá el passat mes d'abril per la qual el PSIB va presentar una queixa a la Junta Electoral al considerar que vulnerava els principis de pluralisme, proporcionalitat i neutralitat informativa. | Arxiu UH

El Grup Parlamentari Socialista creu que el nou model d'IB3 ha d'atendre als principis de pluralitat, objectivitat i veracitat.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha valorat de manera positiva que demà es debati al Parlament la proposta de Llei de Reforma d'IB3. Segons la socialista «demà comença el fi de la manipulació política iniciada pel Govern de Bauzá a IB3».

En aquest sentit, Costa ha insistit en què es tracta d'una proposta de llei «conjunta i consensuada amb els partits que donam suport al Govern», mentre que ha animat a la resta de forces polítiques a presentar les seves esmenes una vegada s'aprovi demà la presa en consideració d'aquest text perquè tingui el màxim consens possible.

En concret, la proposta presentada pels signants dels Acords Pel Canvi, contempla una modificació respecte a la tria del nou director/a general de l'Ens públic. «Proposem que la nova direcció només necessiti el vot favorable de 3/5 parts de la cambra autonòmica, o de la majoria absoluta del plenari passat un mes des de la primera votació».

«Aquesta serà la modificació més rellevant però n'hi ha d'altres», ha avançat Costa, com que el director general no cal que sigui triat entre els membres del Consell d'Administració, o que aquest no pugui aprovar contractes de fins a 300.000 euros, mentre que els contractes de quanties superiors hauran de passar pel Consell d'Administració.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista també ha manifestat que el PP va trencar amb el consens d'IB3 el 2011, «quan varen treure un decret llei per facilitar que el conseller de Presidència fos el director general de l'Ens després que no aconseguissin el suport de 2/3 del Parlament». Contra això, Costa ha apuntat que «nosaltres volem acabar amb tot això i proposam que l'elecció del director general es faci amb el suport de 3/5 parts de la cambra».

L'objectiu d'aquesta iniciativa, segons la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, és «retornar la dignitat i la professionalitat a IB3 com a mitja públic», i que sigui «una emissora elaborada des dels principis d'objectivitat, veracitat i pluralitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 8 anys

Curios

Els que parlaven de concens camvien la norma per triar un "director" amb menys consens....

Al final....

Valoració:-1menosmas
Per Toni, fa mes de 8 anys

Demà comença el fi de la manipulació política a IB3, feta per uns i la faran uns altres.

Valoració:2menosmas
Per Homonet, fa mes de 8 anys

Iupi!

Valoració:3menosmas
Per Idò, fa mes de 8 anys

Per programes inculturals, sempre els quedarà el Canal 4.

Valoració:10menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 8 anys

El primer que poden fer, és cessar a Àngela Seguí, per haver-se significat tant cap al PP. I convidar a les seves tertúlies a tot de simpatitzants del PP i "castellanohablantes" per UN d'altres partits i calalano-parlant.

Valoració:13menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Se diu "la fi".
No ès lo mateix la fi i el fi.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente