algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

El GOB reclama que l'impost turístic «sigui una veritable ecotaxa»

El GOB reclama que l'impost sigui una vertadera ecotaxa. | GOB

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha reclamat aquest dissabte un impost turístic «que sigui una veritable ecotaxa» donat el fet que la destinació del nou impost «ha de ser la millora mediambiental, i no un simple rentat de cara de les zones turístiques».

El GOB ha considerat que l'impost «s'ha de destinar a actuacions de millora mediambiental, una qüestió estratègica per a la nostra economia i societat, però que ha sofert i sofreix un dèficit crònic i greu d'inversió».

Perquè l'impost sigui «realment una ecotaxa», la recaptació hauria de destinar-se, segons el parer del GOB, a diferents mesures com el desenvolupament de plans de conservació d'espais naturals; conservació d'hàbitats naturals, paisatge agrari tradicional i elements patrimonials en finques privades, mitjançant acords de custòdia i ajudes als propietaris; recuperació ambiental (desurbanització); indemnització per a la desclassificació d'antics sòls urbanitzables en espais naturals; i reconstrucció i recuperació ambiental de zones turístiques obsoletes.

Des del GOB han instat al conseller de Turisme a adoptar aquest enfocament, «més congruent amb el que el seu partit va plantejar en campanya electoral», i a no cedir «a les pressions molt interessades de touroperadors i hotelers».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

Carte oberta als P.P.H.(partit popular hotels)
Jo era petit i ja sentía dir a monpare " no he vist mai cap baneit que tiri pedras a las seuas teulades" ho enteneu o ha ser amb anglès.
Salut i república, i vos poserien ses peras a cuarto.

Valoració:1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 8 anys

Estam parlant d'una ecotaxa o taxa ecològica, no d'una taxa turística, es beneficis han de revertir en s'ecologia i no en es turisme, del qual n'estam més que saturats/-des, sobretot a Eivissa. És a dir, ha de servir per a pal·liar es desastres des turisme. Que "touroperadors" i hotelers (grans hotelers) no es passin de llestos

Valoració:5menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Els hotelers encara han de tornar al Govern, la part proporcional del iot Fortuna, que va posar en Matas dels fóns públics, perquè el Rei Juan Carlos va tornar fa dos o tres anys, ells se quedaren el iot i llavors el varen vendre. i ara, també se volen aprofitat de la Ecotaxa.

Valoració:5menosmas
Per Cosme, fa mes de 8 anys

L'ecotaxa hauria de servir per comprar els solars i les finques que encara resten sense urbanitzar de la costa, sobretot la de Calvià, i després continuar amb l'interior de les illes. No a una ecotaxa que només serveixi per als interessos dels hotelers de s'Arenal.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente