algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Sus a una setmana d'actes contra els Tractats de Lliure Comerç

La Plataforma ha penjat una gran pancarta a la plaça d'Espanya. | PAH-Twitter

La Plataforma No al TTIP Mallorca ha inaugurat aquest dissabte la setmana internacional d'acció contra els Tractats de Lliure Comerç (TTIP, TPP, TISA i ZETA) penjant una pancarta de tres metres a la plaça d'Espanya i divulgant informació sobre els tractats i les activitats previstes durant la setmana.

El passat 6 d'octubre es van lliurar a la Comissió Europea a Brussel·les més de 3 milions de signatures en contra de les negociacions del Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) entre Estats Units i la Unió Europea, així «com d'altres tractats que s'estan negociant a escala mundial sense transparència i de forma molt poc democràtica», en paraules de la plataforma.

La plataforma considera que aquests tractats «afectaran directament als drets socials i laborals de la ciutadania privatitzant serveis públics i arrasant els recursos naturals del planeta en benefici de les grans corporacions multinacionals».

Per això, en la setmana del 10 al 17 d'octubre, durà a terme mobilitzacions per protestar contra els tractats.

La plataforma ha denunciat que aquests "estan sent negociats a porta tancada i a esquena de la ciutadania, però amb la participació directa de les grans multinacionals que pretenen rebaixar la legislació en matèria de protecció social, laboral o ambiental, així com blindar les seves inversions enfront de qualsevol intervenció legislativa dels governs nacionals que pugui afectar els seus beneficis".

Les activitats culminaran el 17 d'octubre, coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eradicació de les Causes de la Pobresa i les Euromarxes per la Dignitat a Brussel·les.

A Palma tindrà lloc una concentració a la Plaça Espanya el dissabte 17 d'octubre a les 18.00 hores, seguida d'un recorregut fins a la Plaça Llorenç Bisbal, on s'unirà a l'acte previst en el marc de la Setmana per la inclusió social de l’EAPN. La marxa comptarà amb l'animació de Tambors per la Pau. Finalitzarà amb un teatre-performance i la lectura d'un manifest.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.