cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Armengol demanarà a Rajoy un millor finançament i la derogació de la LOMQE

La presidenta de Balears, Francina Armengol, plantejarà demà al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que considera «una barbaritat» que imposi la redacció de pressupostos regionals per al 2016 amb un dèficit del 0,3% que resulta «impossible» de complir.

Armengol demandarà el president que elevi el sostre de dèficit de l'any que ve, que Balears no podrà complir perquè ja enguany acabarà l'exercici pressupostari amb un desfasament de l'1,5% del PIB, 400 milions per damunt del 0,7% que marca la llei.

«Haurem de pressupostar del 0,3%» per evitar que s'anul·lin els comptes de la comunitat de 2016, encara que amb la seguretat que no es complirà la previsió, ja que el Govern no està disposat a mantenir les retallades en serveis públics que imposa el PP, ha incidit la líder socialista balear.

En la seva reunió de demà amb Rajoy a la Moncloa, Armengol reclamarà un tractament financer per a les illes que garanteixi als ciutadans de les Balears «les mateixes possibilitats que tenen altres espanyols».

Segons el parer de la presidenta, l'exigència del dèficit és una «espasa al coll» que amenaça el desenvolupament d'una comunitat castigada pel Govern del PP, que l'ha col·locat de nou «a la cua de les inversions» en els pressupostos del Estat per al proper any.

«Anam perdent posicions» en un context de «treball precari» agreujat per una economia cada vegada més estacional, ha lamentat Armengol, que demanarà al president estatal que, a més de reformar el model de finançament, compleixi els compromisos d'inversions i d'aprovació d'un nou règim especial previstos en l'Estatut d'Autonomia de l'arxipèlag.

Una qüestió immediata que la presidenta posarà sobre la taula a la Moncloa és la necessitat de posar en marxa la dessaladora de Santa Eulària per atendre la demanda de recursos hídrics dels eivissencs, que «estan bevent aigua salada, literalment».

A més, demandarà a Rajoy que suspengui la implantació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Ensenyament (LOMQE), que derogui el decret de retirada de la targeta sanitària als immigrants sense permís de residència i que contribueixi a atenuar «el drama de la immigració irregular i l'arribada a Europa de refugiats de països en conflicte».

Armengol i el «diàleg constant»

Armengol ha anunciat aquestes propostes en una roda de premsa en què ha donat compte també de la reunió del seu grup parlamentari de cara al proper curs polític i ha destacat que, en contra del que passava durant la passada legislatura, el seu Govern practica el «diàleg constant» amb partits i agents socials.

Dilluns, la presidenta es reunirà «un amb un» amb els portaveus parlamentaris i per aquest dimarts horabaixa hi ha prevista una trobada entre els dirigents del PSIB, Podem i MÉS, que van subscriure el pacte de governabilitat que sustenta l'executiu de coalició.

Els tres socis estan preparant iniciatives legals conjuntes previstes en el seu acord sobre qüestions com l'obertura de fosses comunes d'executats de la Guerra Civil o els drets de les minories sexuals, segons ha indicat la portaveu parlamentària socialista Pilar Costa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

Honorable Frencine, ¿perquè no parles amb Fenández-Vara que ès dels vostros, i que te expliqui com ho fan?
Allá tan si mane es PP com es PSoE sempre surten guanyant.
Salut i república federada i confederada dels catalans.

Valoració:1menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Tomeu, ja sabem que en Rajoy dirà que no. Però si almanco ho demanam, veuràn que ho sabem i si feim un poc de renou es veurà que estam enfadats i units, Almanco els hi donarem un bon maldecap, a Rajoy i companyia i començaràn a mirar-nos d´una altra manera a com ho fèien fíns ara.

Valoració:4menosmas
Per Prou espoli fiscal, fa mes de 8 anys

Les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià tenen els recursos econòmics i humans per ser un estat. Tenim les institucions que el prefiguren, els quadres per formar una administració més eficient... I, a més, seríem un estat viable sinó pròsper, sols cal recordar que més del 50% del turisme internacional del estat va a CAT i a les Illes Balears...

https://m.youtube.com/watch?v=Orw1mZ_VvJw

Per què amb la independència disposem de més diners?

Valoració:4menosmas
Per Tomeu, fa mes de 8 anys

I en Rajoy dirà que no o es farà el desentès. Després veurem què diran els altres governants espanyols que vendran darrera. Si són del PSOE sabem el passat. Si són d'altres partits només ens ho podem imaginar. I jo pens malament per experiència i història.

Valoració:4menosmas
Per Ciutadana, fa mes de 8 anys

Molt bén fet. Ara, per demostrar al Gobierno de España que els ciutadàns de les Balears, estam molt enfadats amb la discriminació que patim, hauriem de organitzar una bona manifestació, amb molta gent.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente