nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

Els animalistes ocuparan Fornalutx aquest divendres

L'animal pateix «angoixa i estrés», segons els experts

El col·lectiu animalista intentarà impedir que aquest divendres se celebri la «tradicional» baixada del bou amb l'ocupació de la via pública de Fornalutx.

Segons expliquen a l'esdeveniment publicat a Facebook, passen «a l'acció» perquè «durant prou anys, les activistes per l'alliberament animal hem tractat, mitjançant protestes simbòliques i conscienciació, que la raó i l'empatia guanyassin la partida a la barbàrie i la crueltat. Aquestes peticions han tengut com a resposta el silenci, i en alguns casos la violència verbal i física.»

Els animalistes culpen el batle per ser «el màxim garant» del «dret a l'abús i violència contra un ésser indefens».

Si no ho impedeixen, Dependiente –que és el nom del bou d'enguany– serà fermat per les banyes i conduït a través dels carrers del poble i finalment acabarà a l'escorxador.

En opinió dels organitzadors de l'esdeveniment, durant la davallada el bou està envoltat de «crits, gent exaltada i maltractament», per la qual cosa «pateix estrès i angoixa» i afirmen que si les lleis i les institucions «emparen les injustícies, allò just és desobeir». Per això, fan una crida a totes les organitzacions i persones que lluiten contra l'explotació animal perquè se sumin a aquesta acció no violenta per «protegir la vida i la integritat de Dependiente» i avançar en el respecte als animals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tià, fa mes de 8 anys


Així es diverteixen, aquestes eminències?

Segons l'infant, la jugueta.

Valoració:10menosmas
Per Tomeu, fa mes de 8 anys

És una salvatjada que ja passa de temps. S'ha de prohibir tota tortura als animals.

Valoració:13menosmas
Per Blavet, fa mes de 8 anys

Jo enguany, per canviar una mica, fermaria un fornalutxenc d'aquests tan ensafrenats amb la "festa", amb dues bones banyotes, a veure què sent...

Valoració:16menosmas
Per I una altra, fa mes de 8 anys

I el mite d´aquests suposats éssers extraterrestres, que s´en dúen persones , les torturen, i aprofiten parts del seus cossos per fer medecines o mejar o qualsevol altra cosa, no és rés més que la representació arquetípica remordiment i la por,de que alguna altra espècie, més inteligent i evolucionada tecnològicament, en fàssi el mateix que noltros feim als animals. Díns el nostre subconscient, dorm ha la certesa de que som dolents amb els damés companys de planeta.

Valoració:10menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Posem-nos per un moment en el lloc de l´animal. Que uns éssers més febles que noltros però també més inteligents i dolents, mos agafen i passetgen per un poble agafats pel coll amb una corda, tot i per cabar mort i menjat. Esgarrifós, no té cap gràcia ni una.

Valoració:14menosmas
Per Dignitat, fa mes de 8 anys

Ni bous ni pancas

Valoració:-6menosmas
Per ..., fa mes de 8 anys

El millor, es fer-li a un pro-taurí tot el que els fan als bous, només perque s´en adonàs del sofriment de l´animal.

Valoració:12menosmas
Per pues si, fa mes de 8 anys

Si tan valientes sois, quitadle la cuerda a este pobre animal. A lo mejor (a lo peor), alguien ocupara el núm. 13.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente