muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

L'Audiència condemna quatre policies locals de Palma per agredir un detingut

La sentència de la Secció Segona fixa penes entre un any i sis mesos a un any de presó, amb inhabilitació per exercir el càrrec de funcionari per un temps limitat

Vídeo aportat com a prova per la Fiscalía.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial ha condemnat quatre policies locals de l'Ajuntament de Palma a penes que oscil·len entre un any i mig i un any de presó, acompanyades d'inhabilitació per a l'exercici del càrrec de funcionari per període limitat, per un delicte contra la integritat moral no greu. La sentència, notificada avui dijous, es refereix a fets ocorreguts al quarter de Sant Ferran el mes de maig de 2011, quan un detingut va denunciar maltractaments als calabossos.

La Fiscalia va aportar com a prova en el judici un vídeo de la càmera de seguretat en la qual es varen poder veure els fets.

El principal acusat ha estat condemnat a la pena d'un any i sis mesos de presó com a autor d'un delicte contra la integritat moral no greu, en modalitat activa. La condemna inclou l'accessòria comuna d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna i la inhabilitació especial per a l'exercici del càrrec de funcionari de la Policia Local de l'Ajuntament de Palma durant tres anys.

Aquesta persona ha estat també condemnada per una falta de lesions a una pena de deu dies de multa, a raó d'una quota diària de 6 euros, i ha estat absolta del delicte de lesions. A més, ha d'indemnitzar el perjudicat amb 480 euros per les lesions sofertes i amb 4.000 euros pel dany moral causat derivat de l'atac infringit en la seva integritat moral.

Els altres tres acusats són condemnats per un delicte contra la integritat moral no greu en la seva modalitat passiva, a penes d'un any de presó per hom. Un dels acusats és condemnat a la inhabilitació especial per a l'exercici del càrrec de funcionari de la Policia Local de Palma durant tres anys i els altres dos durant dos anys.

La sentència no és ferma i s'hi pot interposar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Això de "integritat moral" no sé que ès.

Millor ès no tenir policies locals, aquest cos se pot dissoldre o se traspassa a la policia nacional.

Mai he entès per a què els batles volen policia local, quan hi ha una altra policia. De totes maneres els 85% del temps de la policia local ho passa an els jutjats i qui els ahuria de mantenir seria el ministeri i no l'erari municipal.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente