algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Denuncien cotxades de gent gran organitzades pel PP

Un membre de les Noves Generacions del PP realitzant cotxades de gent major de la Residència de Montuiri per anar a votar.

La jornada electoral segueix el seu curs després de les primeres dades de participació emeses a les 14:30h. El primer avanç registrat enuncia una participació del 33.22% del cens d’electors (un 1,57% manco que fa quatre anys) i fins ara la jornada s’ha desenvolupat de forma tranqui-la encara que  des de l’obertura de les urnes a les 9h del matí s’han enumerat una sèrie d’incidències.

La formació Podem ha denunciat a través del seu compte de Twitter que s'estan boicotejant sobres i que la policia ha retingut tres persones majors en el Jafuda Cresques per portar posades la samarreta de 'Crida'. La delegada del Govern de l’Estat espanyol, Teresa Palmer, ha assegurat que no li consta que hi hagi hagut incidències relacionades amb l'ús de samarretes reivindicatives. Davant aquesta actuació policíaca, dBalears ha consultat el jurista i assessor jurídic de l'Assemblea de Docents, Josep de Luis, que ha confirmat que “és absolutament legal votar amb la camiseta verda, així ho va deixar clar la Junta Electoral Central en una resolució del 20 de novembre de 2011.”

Des del partit d’Alberto Jarabo també s’ha recordat als votants que comprovin que dins del sobre no hi hagi una altra papereta perquè, segons la formació, algú ha avisat que estan boicotejant els sobres. A més, s’ha denunciat que en alguns col·legis electorals de Palma han obert amb cert retard i que no tots disposen de cabines per exercir el vot secret.

Des de les xarxes socials també s’han rebut queixes sobre l’aparició de sobres que, abans de ser utilitzats, ja venien amb paperetes del Partit Popular. Cal recordar que, en el moment d’obrir el sobres per fer el recompte electoral, dues paperetes iguals formen un vot vàlid i en canvi dues paperetes diferents suposen un vot nul

I el partit d’Alberto Jarabo ha afegit noves queixes. Han avisat que al col·legi públic La Soledat no hi ha paperetes de Podem. El mateix ha passat al CEIP Cas Capità de Marratxí on a les 12:00 hores no hi ha hagut paperetes del mateix partit.

A Montuïri, Maria Teresa Gomila, que pertany a la candidatura del PP del municipi, ha estat caçada ‘in fraganti’ (com s’observa en la imatge superior) mentre realitzava cotxades de gent major de la Residència de Montuïri per anar a votar.

A Binissalem s'han registrat dos incidents en el col·legi electoral de l’Escola Graduada. En un d'ells, un apoderat que vestia la samarreta verda de 'Crida' ha estat obligat a girar-se-la. En l'altre, hi ha hagut un error en les paperetes de MÉS. La Junta Electoral s'ha equivocat i ha posat en elles el nom que la formació va presentar en els últims comicis. Al final, el problema s'ha solucionat amb la validació de les paperetes per part de la Junta Electoral.

A Inca, el canvi de col·legis electorals i el sistema de votació han creat indignació i incertesa entre els votants que no sabien a quina taula o col·legi acudir. Aquesta situació s'ha repetit en els instituts Pau Casesnoves i Berenguer d'Anoia on s'han arribat a fer cues de fins a tres quarts d'hora per poder dipositar el vot a les urnes. Els veïns del municipi han mostrat el seu malestar davant la situació i la falta d'informació en els col·legis electorals i, en alguns casos, s'han marxat a casa sense exercir el seu dret a vot després d'anar de taula en taula sense que se'ls donés una solució .

I precisament per denunciar situacions com aquestes, per aquesta jornada electoral, dBalears i Ona Mediterrània han impulsat el hashtag de Twitter #ForaEmbulls, que estarà a disposició de tota la ciutadania per denunciar els casos de joc brut o d'intents de fer embulls abans o durant la contesa electoral del dia d’avui.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per No ha funcionat, Joserra, fa mes de 8 anys

Doncs... NI POR ESAS! Bauzá , by, by.

Valoració:0menosmas
Per I que!, fa mes de 8 anys

I es veu que l´acompanyada du els sobres ben agafats, catxondena no fos cosa els perdéssim pel camí i no poguéssim votar en joseramon.

Valoració:5menosmas
Per @ Tià, fa mes de 8 anys

Però després de les eleccións, no s´en recorden de tornar dur-los a passatjar unes horetes, o de fer-los una visita.

Valoració:12menosmas
Per Macia, fa mes de 8 anys

I sabeu si han fet excursions per anar de putes de gorra?

Valoració:12menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 8 anys

I a algun hotel no hauran dut es treballadors a votar allò que els hauran fet aficar dins es sobres?

Valoració:15menosmas
Per Carlos, fa mes de 8 anys

Información muy útil. Cuidado en el pie de foto *generacions

Valoració:0menosmas
Per Mateu, fa mes de 8 anys

Aquest darrer que escriu en castellà, i acaba finalitzant que "seguro que habrá quien se lo ha creído todo"... no tè ni punyetera idea de lo que fan... I segur que no té cap familiar a sa residència de Montuïri. Jo Si! Som de Montuïri i tenc un familiar molt proper a sa residència des poble!
Idò si és capaç de donar sa cara (cosa que sa guapa aquesta, que ni es des poble, que surt a sa foto no fa) i venir a n'es meu poble, amb molt de gust l'ilustraré i ja li explicaré jo, lo democràtics que són es amics des PP sense escrúpols que ens han duit al desastre aquests darrers més de 20 anys!

Valoració:41menosmas
Per llet de mona, fa mes de 8 anys

Es totalmente cierto, o casi, o la mitad de la mitad (si lo dice el pantallazo baleares.cat hay que creerlo a pies juntillas) . A mi y a toda mi famila (69 miembros) nos han llevado a dar un paseo en limusina, nos han ofrecido un suculento almuerzo regado con los mejores caldos y además un billetito de 500 euracos a cada uno. Y solo por depositar nuestra papeleta en una urna sin ni siquiera mirar a quién votábamos. Estos del PEPOTE o son unos ángeles o son tontos.

Nota: seguro que habrá quién se lo hay creído todo. Seguro.

Valoració:-7menosmas
Per Tià, fa mes de 8 anys

Això és la pràctica normal del PP en tals ocasions.

Tothom sap que, en venir el dia de votar, van amb cotxes a carregar de vells a les residències de tercera edat de la part forana, els alliçonen, els fan por i els donen els papers del vot.

I, fins aquí, ningú no ha fet res per aturar-ho.

Valoració:33menosmas
Per Tià, fa mes de 8 anys

Això és la pràctica normal del PP en tals ocasions.

Tothom sap que, en venir el dia de votar, van amb cotxes a carregar de vells a les residències de tercera edat de la part forana, els alliçonen, els fan por i els donen els papers del vot.

I, fins aquí, ningú no ha fet res per aturar-ho.

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente