algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Les taxes judicials ofeguen el contenciós del GOB en contra de les «megarotondes» de Menorca

El GOB Menorca denuncia que «si aquest criteri s’aplica a les obres públiques de tot l’Estat, no es podria aplicar cap contenciós»

A finals del 2013 el GOB Menorca va presentar un contenciós contra els grans enllaços incorporats en el tram de carretera de Maó a Alaior, aquest contenciós ha anat avançant fins a veure’s finalment ofegat per la combinació de la quantia de la demanda amb la Llei de Taxes aprovada per ja l’ex ministre Gallardón. Els ecologistes manifesten que aquesta nova llei es tradueix en «uns requisits econòmics inassumibles per a poder continuar el plet, perquè estan fora de l'abast de qualsevol organització sense ànim de lucre».

Expliquen que fa uns mesos el GOB va presentar una Prova Documental Tècnica, on un gabinet d'enginyeria «repassava tot el procediment seguit i evidenciava les incongruències tècniques i les advertències dels informes que s'han anat elaborant al llarg del procés».

Posteriorment tocava que el Consell aportàs la seva part i els arguments sobre les seves decisions, però expliquen que «el què s'ha rebut és una reconsideració de la quantia del procés, que impedeix la seva continuació per un problema de garanties econòmiques».

Les taxes i altres derivats, s'apliquen de manera percentual sobre la quantia, que en cas de ser indeterminada (com passa en qüestions ambientals) se sol estimar en una base d'uns 30.000 euros. Però fa unes setmanes es van rebre una comunicació del Secretari judicial que acceptà la petició del Consell de situar la quantia en el total de l'obra, és a dir, 10,7 milions d'euros.

Manifesten que «una quantia de 10,7 milions d'euros dispara tant les taxes com qualsevol eventual nou requisit econòmic del procés, que podrien arribar a centenars de milers d'euros i fins al punt de fer-lo impossible per una entitat sense ànim de lucre com el GOB». Conclouen manifestant que «el lliure accés a la justícia queda en entredit quan els requisits econòmics la fan impossible».

Miquel Camps, del GOB Menorca, denuncia que «si aquest criteri s’aplica a les obres públiques de tot l’estat, no es podria aplicar cap contenciós». També explica que abans que s’aprovàs la Llei Gallardón els costs judicials eren gratuïts, en canvi, actualment amb aquesta nova llei vigent, els costs judicials són inassumibles. Des del grup ecologista han manifestat que en un futur duran aquest cas fins al Defensor del Poble i també a les instàncies europees.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.