cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

Balears tarda 78 dies en pagar els autònoms, per damunt dels 30 legals

9504
El president de la Federació d'Autònoms ATA, Lorenzo Amor. | Europa Press - EP

Balears tarda 78 dies de mitjana en pagar als autònoms, per sobre dels 30 que marca la llei, tot i que ha disminuït un 17% el termini de pagament en el primer trimestre de 2015 respecte l'últim de l'any anterior.

Segons l'informe elaborat per l'Observatori del Treball Autònom d'ATA referit al primer trimestre d'aquest any, les administracions públiques tarden 85 dies de mitjana en pagar als autònoms, gairebé tres vegades més dels 30 dies que marca la llei.

El president de la Federació d'Autònoms ATA, Lorenzo Amor, que ha presentat l'informe en roda de premsa, ha dit que té «pànic i preocupació» per aquest fet, i ha llançat un repte als candidats a batles i presidents de les comunitats autònomes en les pròximes eleccions perquè estableixin un recàrrec del 20% a totes les administracions que no compleixin.

«Les administracions segueixen sent unes moroses i totes les comunitats autònomes incompleixen la llei», ha assegurat Amor, que
també ha demanat al Ministeri d'Administracions Públiques que posi en marxa una bústia on els proveïdors puguin denunciar les males pràctiques i ha instat a la Comissió Nacional de la Competència a assumir competència al respecte.

També ha demandat la creació d'un cos d'inspecció que vigili la morositat i l'establiment d'un règim sancionador per a totes aquelles administracions que incompleixin la llei de forma reiterada.

L'informe també analitza la morositat en el sector privat en el primer trimestre de l'any, que s'ha reduït l'1,2%, és a dir un dia menys, en passar de 84 dies al desembre a 83 a l'actualitat. Per grandària de les empreses, les companyies amb més de 1.000 treballadors són les que més triguen a pagar, fins a quatre mesos (125 dies). Per contra les empreses que compten entre 50 i 250 empleats tenen terminis de pagament de 70 dies i de 68 quan es tracta de microempreses amb menys de 50 treballadors i més de 9.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.