muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Els ambientòlegs illencs celebren els 10 anys

9311
Imatge de l'assemblea dels ambientòlegs celebrada el cap de setmana passat a la Misericòrdia. | Alcaib

Els ambientòlegs de les Balears celebren la seva primera dècada d'existència. El passat cap de setmana es va celebrar a la sala d'actes de la Misericòrdia de Palma la desena assemblea de l'associació de Llicenciats en Ciències Ambientals de les Illes Balears (Alcaib), que es proposa noves fites i objectius i propostes.

Els assistents, un terç dels més de 60 associats, decidiren continuar amb la tasca de promoció de la professió i també en eixamplar la incidència social d'aquest gremi. Amb aquests objectius es varen perfilar els actes públics que commemoraran el desè aniversari de l'associació i també es varen continuar amb les comissions de feina que agrupen els seus especialistes en temes com residus, energia, urbanisme, comunicació i educació.

L'entitat ha assegurat que en aquest temps s'ha evidenciat la necessitem d'obrir camí i reivindicar el paper que han de jugar els aspectes ambientals a la nostra societat. Per això s'han realitzat activitats i projectes tan diversos com: cursos de formació, projectes de cooperació, celebració del dia del medi ambient i altres dies assenyalats, camps de treball, elaboració de materials multimèdia, trobades o altres jornades relacionades amb la sensibilització i educació ambiental.

Què són els ambientòlegs?
Els ambientòlegs són professionals tècnics multidisciplinaris en l’àmbit del medi ambient. Les activitats professionals que desenvolupen les persones llicenciades en Ciències Ambientals són molt àmplies: des de la planificació i avaluació de plans i estudis ambientals, a la gestió de recursos naturals, passant per la legislació ambiental, l'educació ambiental, la gestió energètica, la gestió de residus, etc. Encara que la figura de tècnic de medi ambient municipal és la que permet posar en pràctica la majoria de funcions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.