algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Balears va ser la comunitat autònoma que manco va gastar en sanitat l'any 2011

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L'informe 'La Sanitat Espanyola en Xifres' del Cercle de la Sanitat assegura que Balears és la comunitat autònoma que va tenir la despesa pública per habitant més baixa de tot l'Estat espanyol el 2011, amb 1.180,5 euros.

Aquest informe revela que la mitjana estatal de despesa sanitària pública per habitant, que se situa en 1.382,9 euros, "amaga profundes diferències territorials", sent El País Basc, la comunitat autònoma on aquest indicador és més elevat (1.661,5 euros per habitant).

Les dades "demostren que després del primer embat de la crisi (període 2008-2011)" només set comunitats autònomes van reduir la despesa sanitària pública per habitant protegit (Andalusia, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Galícia i La Rioja).

A les Balears, recull l'informe elaborat per un equip d'investigadors de la Fundació Gaspar Casal –sota la coordinació de Juan del Llano–, hi va haver una despesa de 1.265,3 euros per habitant el 2008; de 1.301,1 euros el 2009; de 1464 euros el 2010 i de 1.180,5 euros el 2011.

Aquest estudi, també destaca que el nivell mitjà de satisfacció dels espanyols amb els serveis sanitaris públics que reben "no només no va empitjorar després de la primera fase de la crisi sinó que fins i tot va millorar".

D'aquesta manera, la nota mitjana assignada pels pacients espanyols als seus serveis sanitaris va passar de 6,4 a 6,6 entre els anys 2008 i 2012. A les Balears, però, la satisfacció va ser de 6,4 punts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

La sanitat ha de esser voluntària.
Que a cada habitant resident a Balears (exclosos immigrants extracomunitaris i estrangers) li tornin 1.000 euros per any per a sanitat i se'ls gasti com vulgui.

Valoració:0menosmas
Per Nostra culpa, fa mes de 8 anys

Es clar! Es tracta d'enviar el màxim de doblers a Madrid perque es gastin a les comunitats paràssitesv perque els polítics puguin engreixar els compes, malgrst costi la vida a molts ciutadàns. I que no ens sentin protestar els mantinguts, perque encara ens diràn això de" ¿Pero qué os habéis creído, paletos? Aquí o pagáis o os echamos del país. I enlloc d'agafar-los la paraula, paguen el doble perque els diguin "Castellanos de tercera categoría"

Valoració:5menosmas
Per jbm, fa mes de 8 anys

I mentres l'estat espanyol se'n du de 3.000 a 3.500 milions d'euros més dels que torna, cada any, i fa un munt d'anys. Actualitzant a valors actuals en 25 anys hem aportat tant a l'estat espanyol com els USA a Europa amb el Pla Marshal després de la segona guerra mundial, i hem anat passant del nçum 1 en PIB per càpita, al3, al 5, al 7 (on sembla que som ara), abans de repartir impostos, i devers el 13 o el 14 després de repartir-los. Srs. l'estat espanyol ens roba.

Valoració:4menosmas
Per casual, fa mes de 8 anys

Uep, altre cop el gonella de torn que per anar tirant necessita una ració de DB directa a la vena. Ja és aquí..

Valoració:6menosmas
Per Tornau-lo a votar!, fa mes de 8 anys

Tornau votar el madrileny talibauzán, pacients mallorquins!

Valoració:6menosmas
Per joan, fa mes de 8 anys

Hola.. He entrado para poner algún comentario. Este panfleto pancatalanista es tan patético que por no entrar no entran ni los trolls...

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente