algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Els estudis artístics, «condemnats a la misèria»

9034

El sindicat STEI-i ha assegurat que la Lomqe "condemna els estudis artístics a la misèria i limita greument la formació" de l'alumnat de les illes, després de conèixer els esborranys de l'adaptació dels currículums de les 76 matèries de secundària i batxillerat de la reforma educativa.

El sindicat qualifica en un comunicat la Lomqe "com un atac frontal, sistemàtic i vergonyós a la pervivència dels estudis artístics, humanístics i tecnològics en el món escolar de les Illes Balears".

En aquest sentit, l'STEI expressa el seu rebuig a la manca de coherència pedagògica que presenten els esborranys dels currículums que la Direcció General d'Ordenació ha elaborat i alerta de les greus mancances que suposarà per a l'alumnat balear la desaparició de totes aquestes matèries dins de les seves etapes escolars.

L'STEI assegura que els ensenyaments artístics contribueixen a la formació integral de l'alumne i l'adquisició de competències bàsiques, i incideix que l'escola ha de desenvolupar "totes les intel·ligències, amb diversos estils d'aprenentatge".

Per aquest motiu, "les matèries artístiques són més necessàries que mai perquè són una eina que promou la iniciativa personal, contribueixen a la cohesió social dels grups, afavoreixen el treball col·laboratiu i són una eina per a la disminució del fracàs escolar, tan elevat a les Balears", afegeix l'STEI-i.

El sindicat demana que l'educació artística formi part dels ensenyaments obligatoris d '"una manera digna, de manera que es pugui desenvolupar un currículum coherent" i reclama que la Conselleria d'Educació "tingui la voluntat política de mantenir l'horari lectiu d'aquestes matèries en les etapes de secundària i de batxillerat "com ara i garanteixi la seva continuïtat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.