algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

L'Obra Cultural Balear dóna el sus a la campanya 'Conversem'

8974
La presentació de 'Conversem' s'ha fet a Can Alcover. | dBalears - Macià Calafat

L’Obra Cultural Balear ha presentat la campanya 'Conversem', que consistirà en reunions de petit format amb entitats i col·lectius diversos per a fer prendre consciència a la societat dels retrocessos que s’han produït a Balears durant aquesta legislatura en matèria de llengua, cultura i educació i de la necessitat d’un canvi de polítiques en aquests àmbits. L’entitat pretén arribar directament amb aquesta campanya a milers de persones. Els participants rebran com a obsequi unes tovalles.

Segons l'OCB, "és important que els ciutadans, independentment dels seus orígens o de la llengua que parlin, coneguin i valorin com a pròpies les senyes d'identitat de Mallorca, única manera d'estimar-les". L'entitat afegeix que també és important que, com a resultat d'aquesta valoració, "en siguin activistes", és a dir, "que les defensin i les promoguin en el seu entorn social i en el seu dia a dia".

En un comunicat l'OCB assegura que, amb aquesta campanya, vol contribuir a la construcció d'un país "socialment més cohesionat" i que garanteixi a tots els seus ciutadans "el dret a conèixer i a viure de manera normal en la llengua pròpia". 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sa cruda veritat, fa mes de 9 anys

per tu, arg, amb carinyo

http://www.gadeso.org/sesiones/gadeso/web/14_revista/ca_10000218.pdf

Valoració:0menosmas
Per arg, fa mes de 9 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:6menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys


Dedic aquesta cançó, antiquíssima, als gonelletes que remenen la mordala per ací:

En Pere Antoni Gonella,
quan el varen batiar,
no varen pensar a mirar
sii era mascle o femella.

Valoració:6menosmas
Per arruix, fa mes de 9 anys

Arruix obra cultural pancatalanista

Valoració:-18menosmas
Per Joana Maria, fa mes de 9 anys

Una molt bona iniciativa, endavant OCB!

Valoració:12menosmas
Per Visca Països Catalans, fa mes de 9 anys

Rotlet d'amiguets desenfeinats.

Valoració:-12menosmas
Per Lluc, fa mes de 9 anys

Bona iniciativa!

Valoració:21menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Fa molta falta que en conversem, i que els historiadors contin a la gent, una i una altra vegada, els fets que ens varen dur fíns a aquesta situació. Ànims, gràcies i endavant.

Valoració:31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente