algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Mallorca i les Pitiüses estan en alerta per fenòmens costaners

Imatge d'avui al centre de Palma. | Jaume Morey

Mallorca, i les illes d'Eivissa i Formentera estan aquest dijous en alerta groga (risc) per fenòmens costaners adversos, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A Espanya, un total de 28 províncies estaran en alerta per neu, amb la cota a partir dels 500 metres a la meitat sud peninsular, temperatures mínimes, precipitacions, intervals de vent fort - sobretot a l'àrea mediterrània i Canàries- i fenòmens costaners.

En concret, estaran en alerta groga (risc) per temperatures mínimes Ourense, Lleó, Guipúscoa, Navarra, la Rioja, Burgos, Sòria, Segòvia, Àvila, Madrid, Guadalajara, Toledo, Ciudad Real, Osca, Lleida, Girona i Barcelona. Per neu, estan en alerta taronja València i Alacant.

Els fenòmens costaners activaran també l'alerta groga al País Valencià, Múrcia, Almeria, Granada, Màlaga, Barcelona, Tarragona, Melilla, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, que ascendirà a taronja a Cadis.

A la resta del país, les temperatures diürnes experimentaran un lleuger a moderat ascens en el nord-est peninsular, Balears i Canàries, en descens a Andalusia i amb pocs canvis a la resta. Mentrestant, les nocturnes aniran en lleuger a moderat descens a l'àrea pirinenca. També es preveuen gelades febles o moderades en bona part de l'interior peninsular, que podrien ser localment forts a Pirineus.

Durant la jornada, els cels estaran ennuvolats o molt ennuvolats a l'Estret, extrem sud-est peninsular i Balears, amb precipitacions febles a moderadesque podrien ser localment fortes i anar acompanyades de tempesta. També s'esperen intervals ennuvolats a la resta de l'àrea mediterrània i meitat sud peninsular.

Hi haurà alguns intervals ennuvolats al quadrant nord-oest peninsular, tendint a poc ennuvolat al llarg del dia, i poc ennuvolat al nord-est de la Península. A les Canàries, cels ennuvolats a les illes occidentals, amb algunes precipitacions que podrien ser localment fortes al principi de la jornada a La Palma i El Hierro, i poc ennuvolat a les illes orientals.

És probable que hi hagi calitges a l'oest de Canàries i possibilitat d'algun banc de boira matinal aïllat a l'interior de Galícia. Finalment, els vents bufaran fluixos a moderats de component est en la major part de la Península i Balears, amb intervals de fort en tota l'àrea mediterrània, i fins i tot ratxes molt fortes a l'Estret. A les Canàries, fluixos a moderats del sud i sud-est, amb alguns intervals de fort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.