nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Mallorca i Menorca en alerta groga per fenòmens costaners i les Pitiüses per pluges

Imatge d'arxiu de la forta pluja que va caure a Palma el passat 30 d'octubre. | M.A. CA

El nord i nord-est de Mallorca estan aquest dimecres en alerta groga (risc) per fenòmens costaners adversos, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Per la seva banda, les illes d'Eivissa i Formentera mantenen activat l'avís groc per pluges, davant el risc de precipitacions acumulades en una hora de 20 mm.

En total, vuit províncies del litoral mediterrani estaran aquest dimecres en alerta groga per vent i pluges, en una jornada on les precipitacions seran localment fortes a l'extrem sud-est peninsular i a Eivissa, i en què també es preveuen intervals de vent fort al litoral de Galícia, vall de l'Ebre, Empordà i Menorca.

En concret, Granada, Jaén, Alacant, Múrcia, Eivissa i Formentera estaran en alerta groga per precipitacions mentre que Girona, Mallorca i Menorca estaran en el mateix nivell d'alerta per vent.

Els cels estaran molt ennuvolats o cobert al Cantàbric, Alt Ebre i Pirineu occidental, amb precipitacions febles a moderades, ocasionalment amb tempesta, que tendiran a disminuir al llarg del dia. També s'esperen intervals ennuvolats augmentant a molt ennuvolats al sud-est peninsular i Balears, amb possibles xàfecs febles o localment moderats, ocasionalment amb tempesta, més probables i intensos a l'extrem sud-est peninsular i a Eivissa, on podrien ser localment forts.

Els intervals seran ennuvolats en altres zones de la meitat nord i terç sud-est de la Península, amb possibilitat d'alguna precipitació feble mentre que a la resta de la Península hi haurà cels poc ennuvolats. A les Canàries, els cels estaran ennuvolats o molt ennuvolats al nord de les illes, amb possibilitat d'alguna pluja feble a les de major relleu, i poc ennuvolats amb intervals de núvols alts a la resta.

La cota de neu se situarà en uns 2.000 metres a l'extrem nord peninsular i hi haurà possibilitat d'algun banc de boira matinal a Galícia i a l'altiplà nord.

Les temperatures diürnes experimentaran un lleuger a moderat descens, excepte a l'oest de Galícia, àrea mediterrània i Canàrie son romandran sense canvis. Mentrestant, les nocturnes aniran en lleuger a moderat descens en el quadrant nord-est peninsular.

Els vents bufaran moderats amb intervals de fort del nord-est al litoral de Galícia, del nord-oest a la vall de l'Ebre, i del nord a l'Empordà i Menorca; moderats de l'est a l'Estret, i del nord en la resta de les Balears, amb fluixos a moderats del nord-est a la resta del país.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.