cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
29°

El propietari de Can Mallol torna a tancar-ne el camí saltant-se la llei

La coalició PSM-IV-E va denunciar ahir que el propietari de la finca de Can Mallol, a Establiments, ha tornat a instal·lar les barreres del camí públic de Can Mallol, retirades per ordre de Cort el març de l’any passat. “És intolerable que un particular faci aquesta apropiació indeguda d’una via pública, i més quan se li han presentat diverses ordres d’obertura”, va declarar ahir el regidor econacionalista Antoni Noguera.
Un veí n’havia avisat els membres de la coalició aquest cap de setmana, però Noguera no sap quant de temps fa que el camí torna a estar clausurat. Ahir, va anar fins a la tanca que hi barra el pas acompanyat del batle d’Esporles, Miquel Ensenyat. En concret, el camí du d’Establiments a Esporles, l’Esgleieta, Valldemossa i Bunyola.
El 24 de març del 2011, el Consistori de Palma ja llevà les barreres col·locades il·legalment al sender, que just es pot transitar a peu o en bicicleta. Abans, Cort ja havia dictat una ordre d’obertura, que els propietaris varen incomplir i els la va notificar insistentment.
Noguera va reclamar ahir que Cort tornàs a llevar-ne les tanques “de manera immediata”, perquè cada dia que passi fins que no es faci “el senyor que ha instal·lat la barrera interpretarà que l’Ajuntament es desentén d’aquest camí”.
Ensenyat, a més, va recordar que el ple municipal d’Esporles havia aprovat demanar la reobertura de la via i l’havia inclosa en el Catàleg municipal de camins públics. Va sol·licitar a Cort que fes “la seva part de la feina” i vetlàs per l’obertura del pas.
Noguera remarcà que l’abril de l’any passat, quan es va saber que els propietaris de Can Mallol havien fet un recurs contenciós administratiu contra l’ordre d’obertura del camí, la regidora de Funció Pública, Irene San Gil, va dir que l’equip municipal defensaria la condició de camí públic del sender. L’econacionalista ho va aprofitar per demanar a l’equip de govern de Cort que, “per coherència i legalitat”, l’Ajuntament en retiràs les barreres.
El 3 de febrer de 2010, la Junta de Govern de Cort va aprovar començar l’expedient de recuperació de la via. Els propietaris hi varen al·legar, però el Consistori va desestimar els seus arguments i va ordenar la reobertura del camí. Els propietaris que ara hi han tornat a col·locar la tanca ja llavors desafiaren la Sala incomplint l’ordre i, davant la pressió dels veïns d’Establiments i d’Esporles, va haver de ser una brigada municipal la que en retiràs la barrera al cap d’un any.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jo, fa mes de 11 anys

I, al marge de lo legal o il.legal que sigui aquesta actuació; algú sap si és legal o il.legal tota sa grans infraestuctura que han fet per es negoci de ramaderia, matança i venda de carn de bou?. I tot es moviment de terres, obrir camins, arrabassades d'arbres, construccions, etc.?

Valoració:3menosmas
Per Més presons i menys impresentables., fa mes de 11 anys

I per què no se l'empresona a aquest impresentable? Ah, clar!, Deu de tenir el carnet del partit!

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente