nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

L'advocat de Matas demana al jutge que s'inhibeixi de la instrucció del cas Nóos

L'advocat de l'expresident balear Jaume Matas ha reclamat al jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, que s'inhibeixi de la instrucció de la peça que versa sobre l'Institut Nóos, en entendre que no és de la seva competència perquè no té res a veure amb la causa principal.

En un escrit remès al jutjat d'instrucció 3 de Palma, el lletrat Antonio Alberca demana a Castro que, previ informe de la Fiscalia, elevi aquesta peça al jutge degà de Palma perquè, al seu torn, la reparteixi a un altre jutge instructor.

L'advocat esgrimeix com a raons per a aquesta petició que la investigació entorn de Nóos, entitat investigada per descomptat desviament de fons públics quan la presidia Iñaki Urdangarin, no guarda relació amb el cas Palma Arena.

Indica que en aquest últim cas únicament s'investiga un suposat desviament de diners públics entorn de la construcció del velòdrom homònim, així com l'enriquiment presumptament il·lícit de Matas quan era president autonòmic.

El lletrat recorda que les diligències del Palma Arena es van obrir en 2008 arran d'una denúncia del Govern sobre la construcció del velòdrom i que després en 2010 el jutge va estendre les seves investigacions al presumpte enriquiment que va poder suposar per a Matas.

Alberca insisteix que, amb independència que la investigació de Nóos pugui competir a l'Audiència Nacional, òrgan que ja va rebutjar la seva competència a petició d'aquest advocat, «la veritat és que no existeix dubte alguna que no guarda relació alguna amb el cas Palma Arena».

Analitza la conexió de delictes que, segons la Llei d'Enjudiciament Criminal, ha de donar-se perquè un jutge investigui diversos fets diferents, i conclou que en aquest cas no es donen els seus supòsits. Entre altres coses, explica que no existeix cap relació entre els diversos delictes que s'imputen als responsables de l'Institut Nóos i les suposades irregularitats detectades en la construcció del velòdrom i l'enriquiment de Matas, per la qual cosa conclou que cal aplicar la premissa de «per cada delicte un sumari».

A més, subratlla que encara que s'acordés repartir el cas Nóos entre els jutges instructors de Palma, Castro mai podria investigar-ho perquè té dedicació exclusiva al Palma Arena i compta amb una jutgessa de reforç per a la resta d'assumptes.

Per tot això, l'advocat creu que Castro ha incorregut en una causa de nul·litat, la qual cosa provoca un greu dany a l'Administració de Justícia i infringeix el dret a un jutge predeterminat per la llei, i li demana que remeti les diligències de Nóos al jutge degà de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guideta, fa mes de 10 anys

pesadets si que ho son .......... i tornen i tornen , com si això fos el problema més gros q té en Matas

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente