algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Iberia y Orbest Airlines conectaran les Illes amb Madrid

Carlos Delgado ha precisat que els vols d'Spanair a les Balears suposaven el 7 per cent i la seva repercussió és menor del que es preveia en un primer moment

Iberia i Orbest Airlines recuperaran algunes freqüències que ha deixat d'operar Spanair a Eivissa i Menorca, de manera que connectaran Menorca, Eivissa i Mallorca amb Madrid, segons ha informat el conseller de Turisme, Carlos Delgado, després de la reunió de la Mesa del Transport Aeri.

Així, ha detallat que Iberia ha confirmat al Govern que va a operar vols directes des de Menorca, Eivissa i Mallorca amb la capital espanyola des de març fins a octubre, mentre que Orbest Airlines connectarà Menorca amb Madrid amb un vol setmanal els dilluns des del 13 de febrer fins a finals d'abril.

D'altra banda, Delgado ha precisat que els vols que operava Spanair en els aeroports de Balears no suposaven el 20 per cent total de les operacions, sinó el 7 per cent, pel que ha indicat que la seva repercussió en el tràfic aeri de les illes és menor del que es preveia en un primer moment.

A més, ha afegit que Spanair era «residual» respecte als paquets turístics que es venien cap a Balears, si bé ha admès que l'aerolínia sí que era important per al turisme del Món Sènior (Imserso), sobretot, a Menorca i Eivissa.

Per altra banda, Delgado ha informat que, en total, els passatgers afectats per la fi de les operacions d'Spanair han presentat un total de 363 reclamacions davant les Oficines de Consum del Govern, que han estat enviades a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria.

Finalment, ha recordat que el director general de Ports i Aeroports del Govern, Antonio Deudero, es reunirà aquest divendres a Madrid amb alts càrrecs del Ministeri de Foment per analitzar les conseqüències del tancament d'Spanair i als quals, segons ha assenyalat, els demanarà que evitin que hagi un increment de les tarifes aèries.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.