algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Les Balears són a la cua de l'Estat en la pràctica de la botellada

A Castella-La Manxa, la incidència arriba al 30 %, mentre a les Illes només un 9 % dels joves entre 15 i 30 anys en fa ús

La pràctica de la botellada ha descendit un 5% en els quatre últims anys i les Balears és la comunitat on menys joves el realitzen, amb un 9%, respecte al 30% de mitjana nacional, segons l'estudi "Joves i Alcohol 2010", presentat avui per l'Universitat de València. L'autora de l'estudi, Petra María Pérez, investigadora de l'Institut de Creativitat i Innovació Educativa de l'Universitat de València, ha subratllat que el consum de begudes alcohòliques entre els menors de 18 anys ha descendit a Espanya un 18% des de 2006. Segons l'estudi, el 30% dels espanyols amb edats compreses entre 15 i 30 anys assegura consumir alcohol al carrer, sent el perfil dels joves que fan botellón el d'un estudiant de classe mitjana que viu al domicili familiar.

Per comunitats autònomes, a les Balears és on menys es realitza, amb un 9%, mentre que Castella-la Manxa és l'autonomia on aquesta pràctica està més estesa, amb un 43%. Per a Pérez, aquesta pràctica forma part de la cultura juvenil de la nostra societat i constitueix una conducta de risc que els adults consideren un problema social. En general, els joves prenen begudes alcohòliques principalment els caps de setmana, sobretot d'alta graduació, soles o combinades.

El consum de vi, cervesa o sidra s'incrementa entre la població jove de major edat, que solen prendre aquestes begudes als menjars i l'aperitiu. D'altra banda, la majoria de la població, el 97%, considera que les mesures educatives són les més eficaces per evitar l'abús d'alcohol, mentre que el 87% creu que les mesures prohibitives poden generar l'efecte contrari. L'informe, afavorit per Cervesers d'Espanya, s'ha realitzat a través de 1.800 entrevistes telefòniques a tot el territori nacional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys

Ja ens basta el percentatge que tenim de botellada. Ja n'hi ha. Millor si no n'hi hagués. Assemblar-se a Espanya no és cap cosa a desitjar.

Valoració:2menosmas
Per Llorenç, fa mes de 13 anys

cua = coa

Valoració:3menosmas
Per Turmeda, fa mes de 13 anys

Me n'alegr que, almenys estadísticament, en això siguem els darrers, ja que som els darrers en tantes altres coses. Tanmateix no crec que la baixa incidència de la botellada, com a acte social, suposi també una abaixada en el consum d'alcohol.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente