algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
19°

Record per als qui ja no hi són

El cementeris de la Part Forana també s'ompliren de flors i de veïns que anaven a recordar els seus ancestres. Alguns estrenaren tanatoris nous

44716

El cementeri de Son Coletes de Manacor rebé durant la jornada les visites per homenatjar els difunts.

Guillem Mas - G.Mas

Flors i espelmes per recordar de manera viva i present els qui ja no hi són. Aquesta fou l'estampa dels cementeris de la Part Forana, que reberen ahir, festivitat de Tots Sants, les visites de milers de veïns per homenatjar els éssers estimats. El pelegrinatge començà a primera hora del matí, però els més previsors avançaren les visites el cap de setmana per aconseguir una mica més d'intimitat i decorar les tombes.

A Manacor, el dia de Tots Sants va transcórrer amb total normalitat amb les tradicionals visites al cementeri de Son Coletes. Milers de ciutadans volgueren honorar els éssers estimats i hi acudiren en massa durant tota la jornada. En canvi, a Felanitx el dia fou més aviat fluix, perquè els felanitxers optaren per anar al cementeri el cap de setmana. Tot i així, les flors envaïren el recinte. El petit camp sant d'Ariany es convertí en un continu degotís de veïns. L'amenaça d'intenses pluges féu que els arianyers fossin matiners i petits i grans partiren cap al cementeri amb precioses flors per mantenir viva i intacta la tradició.

A Petra
, les visites a la necròpoli es realitzà de manera esglaonada i sense aglomeracions. Les flors ocuparen el cementeri, que semblava un improvisat jardí i que, juntament amb les espelmes enceses, feren del lloc un espai espiritual per al record. Coincidint amb la celebració del Dia de difunts, els veïns de Maria de la Salut varen inaugurar ahir l'ampliació del cementeri municipal, que després de vint anys incorpora 35 capelles noves i 40 nínxols individuals venuts pràcticament tots. L'obra s'ha realitzat a petició dels veïns i ha estat finançada amb els ingressos de les vendes. L'ampliació del camp sant es complementa amb la construcció d'un tanatori, que permet disposar per primera vegada d'una sala de vetla. La inauguració oficial de les actuacions, ahir a les 16.30 hores, va consistir en una missa i en la benedicció de les noves instal·lacions per part del rector Toni Oliver, el qual va propiciar que molts mariandos acudissin a vetlar els seus morts en horari d'horabaixa.

A la comarca del Raiguer
A la comarca del Raiguer la normalitat va presidir en el dia de Tots Sants. A mitjan matí, una desena de regidors d'Inca se citaren amb el cronista oficial de la ciutat, Gabriel Pieras, per fer el tradicional itinerari guiat pel cementeri. Pieras els mostrà les tombes d'algunes personalitats de la ciutat, com la del poeta Miquel Duran i la del conegut folklorista Bartomeu Ensenyat, fundador de l'Escola Mallorquina de Ball de Bot.

A Santa Maria del Camí, la majoria de convilatans acudí al cementeri amb cotxe, encara que també foren molts els que ho van fer a peu. Cal recordar que fa només un mes que l'Ajuntament enllestí la vorera que l'uneix amb el nucli urbà i que permet travessar l'autopista sense exposar-se al trànsit rodat amb perill. El tanatori estarà acabat l'any que ve. Els residents al municipi de Sencelles també recordaren els difunts tant en el nucli de població principal, al poble de Sencelles, com en el dels seus llogarets. En aquest apartat, hi destaca el petit però també pintoresc camp sant de Biniali.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.