algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

L'112 crearà una base de dades de víctimes de violència domèstica

La intenció del Servei d'Emergències de les Illes Balears és reaccionar més ràpidament davant de les trucades

El Servei d'Emergències 112 habilitarà una base de dades confidencial sobre víctimes de violència domèstica a les Balears a fi de poder detectar ràpidament les trucades procedents d'aquestes persones i així ajudar-les d'una manera més ràpida i eficient. Segons ha informat el 112 en un comunicat, l'objectiu d'aquest servei, que es posarà en marxa el proper 25 de novembre, és "proporcionar a aquestes persones un mecanisme d'autoprotecció davant de futurs episodis de violència". Amb aquesta finalitat, el 112 ha mantingut aquest dijous una reunió amb diversos organismes i administracions, en la que s'han analitzat els procediments d'atenció seguits per oferir ajuda a aquestes persones i així establir una línia homogènia d'actuació que permeti millorar el tracte que reben dels serveis d'ajuda i d'emergència.

El principal acord d'aquest encontre ha estat la creació d'un full de recollida de dades que distribuiran tots els organismes competents perquè les víctimes, de manera voluntària, puguin formar part d'aquesta base de dades. En els pròxims dies, es redactarà el protocol operatiu que definirà tota aquesta prestació i que, entre altres qüestions, preveurà que el SEIB 112 alertarà immediatament els organismes quan detecti una trucada d'una persona que s'ha declarat víctima de violència domèstica. També es constituirà una comissió de seguiment per corregir possibles deficiències del sistema i aportar millores. La Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia remetrà pròximament una carta informativa a tots els ajuntaments i a organismes per donar a conèixer la iniciativa, que es vol posar en marxa el pròxim dia 25 de novembre, aprofitant la celebració del Dia Mundial contra la Violència Domèstica.

El SEIB 112 ha assenyalat que la seva intenció és sistematitzar l'actuació en aquesta matèria i potenciar la coordinació entre tots els organismes competents en violència domèstica per oferir un millor servei a les víctimes. Així mateix, ha remarcat que la Direcció General de Justícia gestiona l'Oficina d'Atenció a les Víctimes de Delictes i s'ha interessat especialment per trobar sinergies amb el telèfon únic d'emergències per intentar arribar a procediments de detecció d'aquestes víctimes i oferir-les un tracte més especialitzat. A la reunió han assistit representants d'Emergències 112, Direcció General de Justícia, Ajuntament i Policia Local de Palma, Institut Balear de la Dona, Delegació del Govern, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Eureka Serveis Socials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ?, fa mes de 12 anys
O no l'havien creada ja???
Valoració:2menosmas
Per Olívia, fa mes de 12 anys
Més que bases de dades allò que es necessiten són solucions pràctiques, perquè es fa molta propaganda institucional, però quan es tracta d'ajudar a la gent agredida les institucions se lleven les puces del damunt.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente