A cala Agulla, ni cans, ni música ni vidres

L'Ajuntament de Capdepera ha establert un estricte control a la platja amb vigilància policial per millorar la imatge del nucli

Els agents registraren les geleres dels que anaren a la platja | Foto: A.BASSA

TW
0

L'Ajuntament de Capdepera ha decidit que era hora de posar fil a l'agulla i dur a terme una sèrie d'accions perquè Cala Rajada torni a ser una destinació turística de primera. Ja n'hi ha prou de ràdios amb el volum ben fort damunt la platja, d'animals que deixen la seva empremta a l'arena i de botelles de vidre que es tiren de manera indiscriminada, amb el perill que això comporta per als usuaris.

La Sala ha posat en marxa un pla de millora i ha començat per cala Agulla, la platja per excel·lència, la més visitada però també la més castigada. Un cartell amb una prohibició expressa ho deixa clar: ni música, ni cans ni vidres. I perquè aquesta norma es compleixi de bon de veres i no quedi tot en paper banyat, s'ha implantat un control estricte. Des d'aquesta setmana, Cala Agulla està vigilada per dos policies locals que supervisen cada dia les entrades a la zona de bany.

Els agents aturen tot aquell que sigui sospitós d'incomplir la normativa. No se'ls escapa res: tothom que dugui gelera l'ha d'obrir, si la Policia li ho demana, per mostrar-ne el contingut. "Si hi ha cap botella de vidre, la feim deixar als contenidors especialitzats, que s'han ubicat just a l'entrada. N'hi ha molts que, abans de llançar-la al fems, se la beuen d'un glop", comentava un dels policies.

El tema de la música era un escàndol, sobretot entre els turistes més joves, que creuen que la platja és una discoteca sense limitació de decibels. Tant com han avançat les comunicacions, sembla mentida que encara hi hagi aparells d'aquestes dimensions. Aquests dies, se n'han vists i requisats alguns d'aquests. "Molts duen el casset de l'hotel. Nosaltres els explicam la normativa, els deim que no ho poden baixar a la cala i, si no obeeixen, els ho hem de confiscar, però el problema és que molts volen eludir la llei i miren d'entrar per una altra banda".

Una imatge millor
Amb aquests tipus de mesures es vol fer front a una pràctica que s'havia convertit en habitual, en especial en el cas dels més joves. "Aquests dos policies vigilen la platja a diferents hores, al matí i al capvespre, i hi fan complir la normativa. Ens hem posat molt seriosos en aquest tema, perquè volem és millorar la imatge del nucli turístic", exposa el batle de Capdepera, Josep Gallego. Així, des de l'Ajuntament han volgut escoltar l'opinió dels veïns, els hotelers, i els comerciants, que exigien una millora de la costa, a més de la regeneració d'una platja, que pareix que començarà aviat".

Una altra de les mesures és una campanya per lluitar contra el botellot a Cala Rajada."Ja s'han posat cartells on s'expressa la prohibició de beure alcohol a la via pública als llocs més comuns, com ara la plaça dels Pins i el passeig marítim", afirma el primer edil.