nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

L'112 gestiona 307 incidències en menys de 24 hores

El fort vent és el motiu de la majoria de successos comunicats

El Servei d'Emergències 112 de Balears ha rebut un total de 1.032 trucades des de les 00.00 hores d'avui, mentre que han atès 307 incidències relacionades, sobretot, amb la caiguda d'arbres i objectes perillosos, a causa dels fenòmens meteorològics adversos caracteritzats per forts vents que durant aquesta jornada podrien assolir els 90 o 100 quilòmetres/hora a les illes de Mallorca i Menorca.

Així ho ha informat després de la reunió del Consell de Govern la consellera d'Innovació, Justícia i Interior, Pilar Costa, qui ha llançat un "missatge de tranquil·litat i normalitat" als ciutadans, a qui recomana evitar la pràctica d'activitats nàutiques i evitar conduir, sobretot, a partir de demà, per algunes carreteres si no és estrictament necessari, tenint en compte que les baixes temperatures que es preveuen de fins a -2 graus podran generar plaques de gel.

Costa recorda que la Direcció General d'Emergències va decretar ahir l'Índex de Gravetat 1, que es correspon amb l'alerta taronja per fenòmens costaners, forts vents i risc de temperatures baixes davant la informació rebuda per la Direcció Territorial de l'Agència Estatal de Meteorologia.

La consellera ha subratllat que l'incident més greu ha estat el rescat de tres tripulants d'una embarcació, que s'havia enfonsat al Port d'Andratx, mentre que, d'altra banda, recordà que entre les 08.23 i les 10.20 hores, va romandre tancat el Port de Palma, a causa del fort temporal de vent.

Així mateix, ha afegit que el vent també va afectar un vol procedent d'Eivissa amb destinació a Palma, que no va poder aterrar a la capital balear i que va haver de tornar a l'illa pitiusa. D'altra banda, va apuntar que també s'han hagut de tallar dues carreteres per caiguda d'arbres, que són els que uneixen les localitats mallorquines d'Andratx i Estellencs, que està "apunt de reobrir-se" i la de Puigpunyent i Esporles.

Costa informa que durant el dia d'avui, es mantindrà l'alerta taronja, malgrat que ha assenyalat que els fenòmens meteorològics adversos "no aniran a més", per la qual cosa ha insistit a llançar un missatge de "normalitat", així com de "prudència i sentit comú" a la població de les illes.

Recomanacions

En aquest sentit, recomana als ciutadans que visquin o transitin per zones marítimes que protegeixin els seus habitatges davant la possibilitat que pugui entrar l'aigua del mar i que no circulin per les carreteres pròximes a la platja.

Així mateix, demana a la població que asseguri qualsevol tipus d'elements mòbils dels immobles, com ara antenes o elements que puguin provocar danys en cas de caiguda. Quant als ciutadans que estiguin en el camp, els va aconsellar que evitin passar a prop de murs de pedra, mentre que a la població de les ciutats els va recomanar no travessar avingudes poblades d'arbres i evitar passar a prop dels pals de llum.

Finalment, va sol·licitar als ciutadans que evitin qualsevol tipus d'excursió o activitat de pesca durant les pròximes hores i els va recordar que tots els serveis i efectius d'emergències romanen operatius, de manera que davant de qualsevol incidència, poden trucar al telèfon d'emergències 112. A més, va assenyalar que la pàgina web www.aenet.es mantindrà actualitzada tota la informació meteorològica i dels efectes que el mal temps provoqui a la costa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.