muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Adéu, Mabel

Un centenar de persones assistiren a l'enterrament de la jove nigeriana que morí de grip A a Son Gotleu el passat dia 16

Una allau de laments i de dolor omplí el recinte del cementeri de Palma en el moment d'acomiadar les restes mortals de Mabel Innocent, la jove nigeriana morta el passat 16 de juliol per la grip A a Palma.

Els plors i l'angoixa quedaven palesos en les cares de tota la comunitat nigeriana, des del més jove fins al més ancià, en veure com ascendia la tomba el cadàver de la seva compatriota.

Prop d'un centenar de nigerians assistiren ahir a l'enterrament de Mabel Innocent. La dona va rebre sepultura al cementeri de la capital després que la seva família ho autoritzàs des del país africà. El funeral tingué la presència de quatre pastors de l'Església nigeriana de Palma i va ser oficiat pel pare Felip, l'encarregat de la comunitat que resideix a Son Gotleu, on Mabel Innocent va viure durant gairebé un mes just amabs de finar.

El col·lectiu nigerià de Palma, organitzat per l'associació Nigèria Unida, ha estat qui ha finançat el l'enterrament gràcies a una campanya de recaptació de fons, duta a terme les passades setmanes i que ha permès reunir uns 600 euros, segons informà el vicepresident del grup, Prince Monday. Els responsables de Nigèria Unida subratllaren durant l'acte que la situació s'ha normalitzat els darrers dies, però sí reconeixen que després de fer-se pública la notícia que una jove nigeriana era la primera morta pel virus AH1N1 a Balears la gent estava espantada. "Ens miraven amb por i alguns es tapaven el nas", diu Monday. A l'enterrament assistiren els 4 companys de pis de Mabel, entre els quals es troben la seva amiga Patiens. A. i la seva cosina llunyana Sara John.

L'associació Nigèria Unida també ha demanat més sensibilitat per part de les autoritats sanitàries a l'hora d'informar adequadament de la situació real del virus, dels casos que se'n detecten i de quina pot ser la millor manera de reduir els contagis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.