muy nuboso
  • Màx: 11.46°
  • Mín: 7.77°
12°

Sanitat garantirà vacunes per al 40 per cent de la població

Thomàs assegura que hi ha tractament per a qui en necessiti i descarta un col·lapse del sistema

El conseller de Salut i Consum, Vicens Thomàs, donà ahir un missatge tranquil·litzador a la ciutadania i explicà que s'estan preparant uns plans de contingència per reduir l'impacte de la grip A a Balears. Unes idees que, segons el conseller, "s'han anat treballant des d'abril". També informà que el Ministeri de Sanitat comanarà vacunes, un cop se'n provi l'eficàcia, per al 40% de la població. Serà la Comissió Nacional de Salut l'encarregada de determinar quines són les persones que es troben en risc.

Thomàs participà dimecres en el Consell Interterritorial de Sanitat a Madrid, al qual acudiren també la ministra i els consellers autonòmics de Salut. El conseller indicà que la trobada serví per constatar que les institucions sanitàries de l'Estat es coordinen "de manera excel·lent" i que el sistema de salut estatal funciona i per reforçar ambdós fronts.

D'altra banda, l'ambaixador de l'Estat espanyol a Alemanya, Rafael Dezcallar, descartà que els casos de grip A a Mallorca afectin el mercat turístic. Això digué després de ser rebut pel president Francesc Antich al Consolat de Mar. Dezcallar es referí també a la repercussió de les deteccions de la malaltia a Balears en els mitjans de comunicació alemanys i, sense entrar en la polèmica, assegurà que "hi ha fets que es treuen de context i que no contribueixen a millorar la situació".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.