muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
14°

10.000 afectats per la vaga

L'aturada convocada pel comitè d'empresa dels Serveis Ferroviaris de Mallorca es va desenvolupar amb normalitat, però sense perspectiva d'acord a l'horitzó. De moment, ja hi ha convocada una altra protesta per al dia 27 de juliol

38330

AppleMark

Catalina Amores

Durant la jornada de vaga, que començà a les 10.00 hores, no es produïren incidents destacables i els serveis mínims, establerts en un 50%, es compliren amb normalitat.

Aquesta cobertura indispensable abraçava principalment les hores punta, a fi que els usuaris poguessin acudir a les seves destinacions sense grans retards, però amb menys freqüències de les habituals. Així, per exemple, el tren que fa el recorregut entre Palma i Manacor se n'anà a les 14.00 hores de Ciutat i no hi hagué cap altra sortida fins a les 16.00 hores, quan en dies normals parteix cada mitja hora.

Quant al servei de metro, es prestà amb una freqüència de 45 minuts entre les 7.00 i les 20.30 hores, mentre que entre les 20.30 i les 21.52 hores els intervals eren de 60 minuts.

Cal recordar que per a demà s'ha instat els empleats a una nova reunió amb la direcció dels Serveis Ferroviaris, amb la intenció que es desconvoqui la vaga de dilluns.

 "L'acord amb SFM no és a prop"

El president del comitè d'empresa dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Alejandro Hoyas, assegurà ahir que no es preveu la fi de les negociacions amb la companyia i que, per tant, l'acord "no és a prop", perquè considera que la direcció "es nega" a atendre les seves demandes d'incorporar 15 mecànics de manera progressiva.

Segons Hoyas, els trens que circulen per la xarxa ferroviària de Mallorca ho fan en condicions "segures, però no desitjables", i en destacà que l'empresa "ha reconegut que la seguretat té molt per desitjar".

El representant dels treballadors hi afegí que els SFM "han posat pegats" a les deficiències denunciades per la plantilla dotant els combois nous de vidres a les sortides d'emergència, martells i extintors. Unes mesures que el comitè d'empresa troba insuficients i que no s'ajusten a les seves demandes.

Quant a la reunió de demà, Hoyas n'avançà que serà "llarga i intensa" i que hi ha punts "innegociables" segons la direcció, com és el cas del mecànics. 

"Els usuaris del tren no n'hem estat degudament informats" 

"Fa devers tres quarts d'hora que som aquí", afirmava un dels afectats per la vaga dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM). Als bancs de l'estació Intermodal de Palma, els nervis per les esperes es mesclaven amb la desinformació: "Em sent molest, no tan sols per l'espera, sinó també perquè crec que els usuaris no hem estat degudament informats d'aquesta aturada", manifestava un altre dels viatgers.

Tot i els esforços desplegats per mantenir-ne els usuaris al corrent, ahir dematí es podia observar que a la terminal de Ciutat n'hi havia molts que reaccionaven amb sorpresa, dubtes i tensió en descobrir que durant el dia tan sols s'oferirien serveis mínims, "insuficients" segons molts dels clients . "Hem vingut avui dematí a agafar el tren i hem descobert que hi ha vaga" era, sense cap dubte, una de les frases més repetides a primera hora.

Però aquesta imatge d'usuari sorprès i sense dades entra en contradicció amb la que n'oferien els treballadors de l'estació. Aquests afirmaven que els viatgers n'han estat "correctament" informats mitjançant anuncis, cartells i fullets en els quals es publiquen els horaris del dia. "A més, els ho fan saber quan es disposen a comprar els tiquets. Pensam que s'ha fet una bona feina, perquè gairebé tots els clients estan al corrent del que passa", sentencià un dels encarregats dels SFM. Els treballadors asseguraren que el matí d'ahir havia transcorregut amb "total normalitat" a la Intermodal de Palma i que les queixes havien estat poques. Un dels responsables de seguretat, desplaçat a l'estació específicament per vetlar pel compliment dels serveis mínims, a més d'estar atent a qualsevol intent de sabotatge, afirmà que la jornada havia estat "tranquil·la" i que "tots els horaris s'han complit amb rigor". 

Sense incidents a Inca i a Manacor

L'aturada de trens convocada per a ahir no afectà gaire els passatgers de la comarca de Manacor ni els d'Inca. Així, la vaga hi transcorregué amb normalitat.

Segons les dades de l'estació de Manacor, la jornada es desenvolupà de manera tranquil·la i sense incidents. " La gent està ben al corrent d'aquesta aturada i ho planifica tot segons els horaris prevists", explicava una de les informadores. De totes maneres, el fet d'haver-hi pocs trens va provocar una acumulació d'usuaris en l'arribada i en la sortida dels combois més grossa que la d'altres dies.

La majoria de viatgers que agafaren el tren aclariren que la vaga no els havia afectats gràcies a la informació rebuda i alguns, fins i tot, s'hi mostraren a favor. "Sempre que sigui en benefici dels ciutadans està bé, i si els empleats fan feina en males condicions s'han de manifestar d'alguna manera: hi tenen tot el dret", explicava una passatgera.

La jornada tampoc no va tenir gaire repercussió a l'estació d'Inca. Els serveis mínims hi funcionaren amb tota normalitat i no es produïren aglomeracions a l'andana ni tampoc al vagons dels trens. Aparentment, res no feia presagiar que ahir fos el dia elegit pels sindicats dels Serveis Ferroviaris per dur a terme la seva protesta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per sebas, fa mes de 13 anys
Tren de migjorn JA!

ja està bé de només fer trens cap al nord i cap a manacor!!!!

Valoració:1menosmas
Per catalina, fa mes de 13 anys
Fora tots els treballadors, oposicions noves fetes a funció pública i posada en marxa d´una empresa digna i neta de mafiosos.
Valoració:10menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 13 anys
I què en sap el Conseller Vicens de trens, d'autobusos ni de carreteres?
Però no era professor d'institut? I que en sap un professor d'institut de tot això? I l'altre? en Jaume Jaume? A què es dedicava abans. Per què no es posa gent preparada per a cada lloc, conselleria o el que sigui. Colla d'arreplegats!!
Valoració:-3menosmas
Per Corleone, fa mes de 13 anys
Mafiosos!
Valoració:-7menosmas
Per Joana, fa mes de 13 anys
Quina formació tenen la gent que dirigeix la conselleria? Només savent això és fàcil entendre les barbaritats que diuen i que fan i volen fer. Indocumentats amb ganes de poder.
Valoració:-6menosmas
Per Joana, fa mes de 13 anys
Volem un transport públic de veres, prou shows mediàtics de trens absurds!
Valoració:-1menosmas
Per Toni, fa mes de 13 anys
" La esquerra no serveix per gestionar" una frase que s'ha escrit molt per aqui. El PP si que ha servit o serveix per gestionar??????? RESPOSTA:
SIIIIIIIIIIIIIIII I MOLT QUE SERVEIX PER GESTIONAR ELS BENS PUBLICS, PERÒ SERVEIX I MOLT PER GESTIONAR ELS BENS PUBLICS QUE S'EN DU A LA SEVA BUTXAQUE I LES DELS SEUS AMIGUETS. PERO SENYORES ENCARA AMB ELS CASOS DE CORRUPCIO DEL PP TENEN COLLONS DE DIR QUE LA DRETA GESTIONA MILLOR. EM PAREIX A JO QUE A MALLORCA SOM UNA BANDA DE BENEÏTS IRRECUPERABLES.
Valoració:10menosmas
Per Toni, fa mes de 13 anys
Es un detall interesant que tots els comentaris a favor dels "obrers" i dels "sindicalistes" tenen una putada de vots a favor i els que van a favor de la conselleria una putada en contra.
Valoració:3menosmas
Per Catalina, fa mes de 13 anys
La conselleria s'ha convertit en una gran agència de publicitat del PSM, com pt ser que els funcionaris de la conselleria es dediquin a posar comentaris!!!! Aixi anam! i així segur que acabran per destruir la poca reputació que li quedava al PSM, que ineptes estam demostrant que som, SR Vicens i pandilla de amigotes per dignitat anau a casa que estau més guapos!
Valoració:-11menosmas
Per Joana R. d'Artà, fa mes de 13 anys
Mala gestió!
Consellers amb nula formació en mobilitat!
Precari pressupost!
Voluntat de sortir a la tele cada dia del sr Vicens!
Voluntat de fer projectes faraónics abns d'eleccions del PSM!
Nul respecte a la gent que utilitza el transport públic a les illes!
PROU!
Marxeu JA!
Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente