nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
16°

Cimera Nadal-Armengol pel Pla Territorial

El president d'UM i la del Consell mantenen discrepàncies sobre la reforma prevista

L'anunciada reforma del Pla Territorial fou una de les qüestions que posaren sobre la taula ahir el president d'UM, Miquel Nadal, i la presidenta del Consell, Francina Armengol, en una trobada informal mantinguda en un restaurant de Palma. La reunió hauria posat de manifest les diferències entre UM i el PSIB-PSOE, dos dels tres socis del Pacte, a l'hora d'abordar aquesta revisió.

UM no considera prioritària la modificació d'un pla que ells elaboraren i que continuen defensant a ultrança. Els socialistes, igual que el Bloc, preveien enllestir al juliol una reforma de poc abast, limitada bàsicament a eliminar les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial i a redimensionar la urbanització del Guix (Escorca). Fent efectiva la revisió al juliol, el Consell podria aixecar la moratòria urbanística aprovada al gener. Però els socialistes ja han apuntat que estarien disposats a allargar la norma cautelar perquè les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial estan sent investigades judicialment.

Tot i que no ha trascendit el contingut de la reunió d'ahir entre la presidenta insular i el màxim responsable d'un dels partits socis del Pacte, les postures no haurien canviat gaire. A banda d'aquesta qüestió, que en part havia motivat la trobada, també s'hauria parlat de la situació de Palma, amb un Miquel Nadal pendent d'accedir a l'equip de govern municipal. L'Executiva d'UM, reunida un dia abans, mantingué la proposta aprovada la setmana passada perquè Nadal passàs a ser primer tinent de batle sense ocupar àrees de gestió. El PSIB, en canvi, només està disposat a acceptar la seva entrada amb una àrea assignada.

El retorn, avui, de la batlessa Aina Calvo a la seva activitat, després d'un viatge al Níger, podria desencadenar nous esdeveniments i desbloquejar unes postures que no s'han magut durant la darrera setmana. Finalment, Nadal i Armengol haurien repassat la situació de les àrees que controla UM dins de l'executiu del Consell. Sectors de la direcció d'UM s'han queixat reiteradament de la manca de pressupost del departament d'Esports i Promoció Socio-cultural, que regeix Dolça Mulet.

Fins i tot aquests sectors han criticat que els socialistes es quedaren àrees de Mulet perquè no tenien pressupost i un pic a les seves mans les han dotat econòmicament. Amb tot, Mulet no secunda aquestes crítiques i defensa que té les competències que havia demanat. Els socialistes asseguren no haver rebut cap queixa de Mulet per aquesta qüestió, que ahir fou comentada als passadissos del Parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.