algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Uns desconeguts assalten l'església de Can Picafort i realitzen actes vandàlics

La Guàrdia Civil ha obert una investigació i encara no s'ha fet cap detenció

71256
Imatge d'arxiu que mostra la inauguració de l'església que sofrí l'assalt a Can Picafort.

J.J/J.B.Palma.

Uns desconeguts accediren aquest primer de maig en la nova parròquia de Can Picafort i van realitzar actes vandàlics i de caràcter sacríleg, segons va transcendir ahir. La Guàrdia Civil ha obert una investigació per aclarir l'assalt i de moment no s'han practicat detencions. El dia de l'assalt era festiu i se celebrà al temple una primera comunió. Una vegada finalitzada la celebració, la parròquia de l'Assumpció de la Mare de Déu, ubicada l'avinguda dels Anglesos, molt a prop de l'Ajuntament, va continuar oberta, perquè els turistes poguessin visitar-la.

A les 18.30 hores el recinte va tancar les seves portes i l'assalt fou descobert l'endemà, quan l'encarregat la va tornar a obrir. No havien forçat cap porta ni finestra, la qual cosa dóna a entendre que els intrusos es van colar quan estava oberta al públic i s'amagaren per esperar que no hi hagués ningú en l'interior. Després van desvestir la figura del crist ressuscitat, al qual robaren el faixí, que llançaren al terra.

S'apoderaren, a més, de les hòsties consagrades i les tiraren a la sortida del temple, repartides per la vorera, i també van robar el rosari de la Mare de Déu, que havia estat regalat per un feligrès. Finalment, els desconeguts s'endugueren un joc de claus de l'església, la qual cosa va preocupar el rector, Pere Barceló, perquè significava que podien tornar en qualsevol moment. Tanmateix, abans que canviassin els panys les claus van aparèixer tirades en un jardí pròxim.

Els responsables del recinte es van posar en contacte amb la Guàrdia Civil per denunciar l'assalt i avui està previst que el rector formalitzi la denúncia a la caserna de Santa Margalida.Els actes sacrílegs a la parròquia, que va ser inaugurada l'any passat per setembre, han causat la lògica indignació a Can Picafort. Els responsables de la parròquia de Can Picafort no creuen que l'assalt fos un sacrilegi intencionat, sinó que ho atribueixen a una barrabassada «d'un grup de joves», segons va explicar ahir Miquel Capó, el diaca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.