La segona edició de la Diada d'agricultura ecològica, que es dugué a terme durant la jornada d'ahir al puig de Monti-sion, a Porreres, va tenir un gran èxit de participació.
La fira, organitzada per l'Associació de producció agrària ecològica de Mallorca, va omplir l'esplanada i el claustre de Monti-sion amb més de cinquanta paradetes que oferien tot tipus de productes, tallers o bé informació.
Intercanvi de llavors, tallers d'amanides, taller de gust dels vins o bé un taller de maceracions per al control de plagues serviren per acostar els visitants al cultiu de productes ecològics.
Enguany també s'aprofità la diada festiva de Porreres per donar a conèixer l'agricultura ecològica amb les conferències de tres experts. Charles Decombes parlà sobre la biodiversitat cultivada; Francisco Casero i José Luis Porcuna, de l'agricultura ecològica i el medi ambient un, i del canvi climàtic l'altre.
Els expositors oferiren mel, vi, oli, fruits de temporada de l'hort o bé productes elaborats com pa, coques, sabons o carn ecològica, tota una àmplia gamma de productes que excel·lien per la seva qualitat. «Aquesta és la nostra marca, els productors s'esforcen per oferir un producte de qualitat i integrar-los dins el mercat. I aquesta fira n'és una bona mostra», assenyalà la consellera d'Agricultura, Mercè Amer, que hi assistí acompanyada del conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, ja que ambdues conselleries són les que patrocinen aquesta diada.
Amer també indicà que són 20.000 les hectàrees que en l'actualitat es cultiven a les Illes i entorn de 462 els productors i elaboradors de productes ecològics.
Monti-sion, al punt del migdia, era ple de gent que volia conèixer tota l'oferta que s'hi mostrava. El camí cap al santuari, que va estar tancat als vehicles, era un anar i venir de gent que pujava al puig.
Els cotxes elèctrics que s'havien habilitat per a l'ocasió, tot i haver-se de substituir per furgonetes, no pogueren atendre la gran quantitat de visitants. Sense dubte fou un èxit que sobrepassà les expectatives.