Deu passatgers del tren de Manacor van resultar ahir ferits, tots de pronòstic lleu, a causa d'un accident que va sofrir el comboi quan arribava a l'estació d'aquella localitat. El ferrocarril no va poder frenar a temps i va xocar contra el límit del final de via i a continuació descarrilà. L'accident va tenir lloc ahir devers les 9.45 hores del matí, quan plovia a Manacor. De fet, ara s'investiga si aquesta circumstància va poder haver influït en el sinistre. El tren havia de detenir-se a l'estació, però va entrar al recinte a una velocitat lleugerament superior a l'habitual i no es va aturar, sinó que va continuar la seva marxa fins a xocar contra la peça que fa de límit final, després de la qual cosa descarrilà. Alguns passatgers que anaven al comboi van sortir llançats dins de la cabina i d'altres es van copejar contra finestres i cadires.
En total, deu persones van resultar amb contusions i estrebades cervicals, per sort tots de caràcter lleu. Els serveis sanitaris es van desaplaçar ràpidament fins a l'estació de Manacor per atendre els ferits, tal com la Policia Local del municipi i el Cos Nacional de Policia (CNP). Antoni Pastor, batle del municipi, i Jaume Jaume, gerent del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM), es van personar a l'estació i es van interessar per les circumstàncies en les quals s'havia produït el descarrilament.
En els primers minuts es van viure moments de nervis i de tensió perquè es pensava que l'estat dels ferits era de major gravetat. Luis Pérez, un dels passatgers que visqué l'accident, va explicar a aquest diari que «els seients no tenen cinturó de seguretat i per aquest motiu hi ha hagut tantes persones ferides».Tanmateix, tots, excepte un dels ferits, ja havien estat donats d'alta de l'hospital ahir horabaixa, abans de les 18 hores. La persona que estava ingressada presentava també un pronòstic lleu, si bé a l'hora de tancar aquesta edició estava en observació a la secció d' Urgències.
El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, va afirmar que s'estudia la possibilitat que el tren hagués tingut «problemes de frenada», encara que va indicar que de moment no se sap si els esmentats imprevists han estat de tipus tècnic o bé a causa d'un error humà.Vicens reconegué que el tren ha entrat a l'estació de Manacor «a més velocitat de la que tocava», per la qual cosa el vagó situat enmig del comboi descarrilà, però apuntà que el seu conductor era una persona experimentada.
El maquinista donà a més negatiu en el control d'alcoholèmia que se li va realitzar després del sinistre, segons han confirmat fonts del departament, que informaren, a més, que el maquinista porta entre deu i dotze anys en aquest ofici.Vicens assegurà que s'ha obert un expedient informatiu sobre l'accident i el director general de Mobilitat, Antoni Verger, ha indicat, per la seva part, que s'extraurà la «caixa negra» del tren per estudiar les causes per les quals el comboi no ha frenat a temps.
El director general també apuntà que la pluja havia pogut influir en l'accident, ja que les vies molles retarden la parada del tren.Malgrat l'accident, el servei ferroviari de la línia Palma-Manacor continuà funcionant, pràcticament, amb total normalitat. En un comunicat, la Conselleria «lamenta» l'esdeveniment i les «molèsties» ocasionades als usuaris i, de manera especial, als ferits, que van ser visitats pel gerent de SFM, Jaume Jaume, a l'Hospital de Manacor.El PP, en veu de la diputada autonòmica Aina Castillo, va desitjar durant una compareixença de premsa la prompta recuperació dels afectats.