muy nuboso
  • Màx: 11.14°
  • Mín: 7.77°
11°

Els promotors acusen «grups d'opinió» de fomentar «l'hostilitat» cap al sector

Diuen que «una gran part» del cost de l'habitatge ve pels elevats imposts que pateixen

E. DOMÈNECH. Palma.

Els promotors defensaren ahir la seva activitat i lamentaren «l'hostilitat» que pateix el sector, fomentada per grups d'opinió que «demagògicament pretenen enfrontar-nos socialment o bé paralitzar la nostra activitat, sense mesurar les conseqüències negatives que això pot suposar».

Així ho manifestà en nom del sector el president de l'Associació de Promotors de les Balears (Proinba), Gabriel Oliver, durant el sopar anual de l'entitat, quan recordà les «valuoses» aportacions que realitzen a la societat via ingressos fiscals. Sortí al pas de les crítiques per l'increment del preu de l'habitatge i assenyalà que una «gran part» del cost ve donat per «l'elevat sistema impositiu». Així mateix, recordà que assumeixen despeses d'empreses subministradores i que estan obligats per noves normatives a augmentar la qualitat i per tant, el cost final.

Oliver aprofità també per demanar a les administracions un esforç conjunt i de comú acord per minimitzar els efectes que suposarà el canvi de cicle econòmic per a la societat balear. En aquest sentit, posà de manifest la contribució dels promotors al creixement de l'economia illenca, la creació de llocs de feina, la modernització de les estructures productives i fins i tot la potenciació del turisme. Insistí en el pes de la seves aportacions fiscals i en recalcà que són «fonamentals per mantenir el funcionament de les institucions públiques i de la despesa social».

Després de tot aquest repàs de la importància del sector, el màxim representant dels promotors sol·licità als polítics que posin en marxa accions prioritàries, com l'aplicació de principis de seguretat jurídica, la disminució dels terminis de gestió urbanística i, especialment, els de concessió de les llicències d'obra.

A més, reiterà la necessitat de posar en el mercat habitatges de protecció pública promocionats per la inciativa privada, utilitzant de «manera prioritària» el sòl urbà disponible. Tot això demanà que es faci en el menor termini possible, per no generar expectatives de possibilitats de compra a baix preu que paralitzin més l'activitat «natural» del sector.

Oliver pronuncià aquest discurs davant una nombrosa representació política, entre la qual es trobava el responsable d'Habitatge i Obres Públiques del Govern, Jaume Carbonero. Cal recordar que el conseller féu unes polèmiques declaracions a principi de març en les quals carregava contra els qui s'oposen a la llei de l'habitatge, «sobretot els promotors», de qui assegurava que havien gaudit d'un«enriquiment completament brutal» durant els darrers deu anys a costa del fort encariment dels preus i que se'ls havia acabat el negoci.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.