algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El Govern enllesteix les obres del metro i la línia es reobrirà «aviat»

El nou col·lector de pluvials a Via Asima està pràcticament acabat

LL.P. Palma.

La reobertura del metro de Palma, tancat des del 23 de setembre, es farà «aviat». Per primera vegada, des del Govern s'ha fixat un límit proper per a la posada en marxa del servei, sense que encara es vulgui donar cap data concreta, que es deixa a la decisió dels tècnics. El director general de Mobilitat, Antoni Verger, declarà ahir a l'agència Europa Press que les obres de reparació a les instal·lacions avancen a «bon ritme», ja que està pràcticament acabada la instal·lació d'un nou col·lector de pluvials a la Gran Via Asima del polígon de Son Castelló, l'actuació més important i complicada per resoldre les greus inundacions registrades a la línia de transport.

Verger explicà que ja s'estan enllestint les actuacions «bàsiques» que permetran reobrir el metro «aviat», encara que rebutjà avançar una data perquè, segons subratllà, «fins que els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), el director d'obres i el gabinet tècnic de la Conselleria no manifestin que la seguretat està totalment assegurada, el metro no s'obrirà».

El 3 de març, el responsable de Mobilitat admeté que havien sorgit dificultats durant les obres de reparació que impedirien l'obertura del servei durant l'abril, com s'havia previst en un principi. La instal·lació de nous col·lectors al pas de la línia pel polígon de Son Castelló ha presentat dificultats tècniques, principalment per no afectar les instal·lacions d'altres serveis urbans. No obstant això, el Govern ha hagut d'executar altres actuacions de manera generalizada a tota la línia del metro per la gran quantitat de deficiències en el disseny i la construcció, principalment per millorar els sistemes d'impermeabilització i evacuació d'aigua, però també en els sistemes de seguretat i accés.

Sobre qui assumirà finalment el cost de les reparacions, Verger recordà ahir que encara s'està realitzant una auditoria jurídica sobre l'execució del projecte que determinarà com actuar. Apuntà que existeix un «transvasament constant d'informació i documentació» entre els serveis jurídics de SFM i la Conselleria de Mobilitat per saber l'abast «de cada passa que es fa» i al mateix temps assessorar l'Administració sobre les seves actuacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.