algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Intensa recerca de l'atracador de bancs que actuà dimarts passat a Son Servera

Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i policies locals van darrere la pista d'Emilio Jorge

58702
Emilio Jorge Esclusa, el delinqüent més cercat ara per ara.

J.J. Palma.

Les forces de seguretat s'han abocat en la recerca d'Emilio Jorge Esclusa, el perillós exconvicte que atracà un banc de Son Servera. Es tracta d'un delinqüent amb amplis antecedents i els investigadors tenen por que no torni a cometre un altre delicte. De complexió forta, alçària mitjana, amb els cabells curts i amb barbó. Així era dimarts dematí Emilio Jorge Esclusa, el perillós atracador de bancs que actuà a Son Servera. Avui és probable que el delinqüent hagi canviat el seu aspecte. La Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i diverses policies locals es dediquen intensament a cercar-lo. El cèrcol s'estreny.

L'home més cercat ara mateix té una trentena d'anys i un ampli historial delictiu. Va néixer a Jérez de la Frontera (Cadis), però ha passat gairebé tota la seva vida a Barcelona. Estigué en una presó catalana per atracaments i després complí condemna a la presó de Palma, pel mateix motiu. Conten que allà conegué un amic amb qui compartia pis a Son Servera, fins dimarts.

Per setembre de l'any passat Emilio Jorge quedà en llibertat. Se n'anà a viure a Son Servera, en una casa del carrer del Doctor Lliteras, i no hi ha constància que cometés més delictes. Almenys fins dimarts dematí, quan irrompé a l'oficina bancària de Sa Nostra de la plaça de Sant Joan, armat amb un ganivet de cuina professional de 30 centímetres.Emilio Jorge no prengué cap mesura de precaució. Actuà amb la cara destapada, encara que residia al poble i hi havia moltes possibilitats que el reconeguessin, com així va ser. Els investigadors no es posen d'acord sobre l'origen de la seva temeritat: «Havia d'estar desesperat», assenyalen uns, «es pensava que ningú no l'identificaria», opinen uns altres.

A la sucursal sembla que només hi havia una empleada, que no oferí resistència. Li lliurà 9.000 euros i el delinqüent, satisfet, sortí de l'oficina. A partir d'aquell moment es perdé la seva pista a Son Servera. Alguns veïns assenyalen que havia pujat a un cotxe de color vermell, però les forces de seguretat no donen gaire credibilitat a aquestes informacions. L'operació que es posà en marxa una vegada coneguda la notícia de l'atracament no permeté interceptar el fugitiu. Es muntaren controls a les vies de sortida de Son Servera, sense cap resultat. Després es repartiren fotografies del sospitós a les casernes de la Guàrdia Civil, de les policies locals de la zona i del Cos Nacional de Policia de Manacor.

L'aeroport i el port en foren informats, per si intentava sortir de Mallorca. Tampoc no n'ha estat el cas, de moment. Efectius de paisà, d'uniforme i la Policia Judicial rastregen àmplies zones per cercar l'atracador, i tot fa pensar que Emilio Jorge ha aconseguit un pis franc, un amagatall on esperar que passi el temporal. «Haurà de sortir algun dia», vaticinen els investigadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.