nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El 50% de municipis illencs tindrà mediadors culturals en tres anys

Afers Socials destinarà enguany 800.000 euros a aquest projecte

M.Q/E.P. Palma.

La Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració s'ha marcat l'objectiu d'ampliar la xarxa de mitjancers interculturals al 50% dels municipis de Balears en els pròxims tres anys. Així està previst que al final de la legislatura uns 40 ajuntaments de l'Arxipèlag puguin disposar d'aquests treballadors que tenen com a principal funció facilitar la integració de la població immigrant. La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, féu aquest anunci després d'una reunió que mantingué amb tots els representants de les entitats locals de les Illes per presentar-los la convocatòria d'ajudes per desenvolupar programes d'acolliment dels immigrants.

Santiago destacà la importància de fomentar la presència de la figura del mediador en diversos àmbits de la vida quotidiana dels municipis per evitar problemes de convivència originats per les diferències culturals. Segons explicà, el programa de mediadors municipals disposarà enguany d'una partida de 800.000 euros, el doble de la quantitat que fins ara s'hi destinava.Així mateix, indicà que la política d'immigració de l'Executiu «es basa en la integració d'aquestes persones, sense marcar la diferència», a fi que «en algun moment puguin deixar de ser immigrants i convertir-se en uns ciutadans més».

També, apuntà la proposta d'establir una metodologia comuna als consistoris, basada en una entrevista d'acolliment i posteriors actuacions dirigides a facilitar la convivència d'una manera homogènia i coordinada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.