algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Famílies estrangeres acolliran menors immigrants arribats a les Canàries

El Govern pagaria persones de la nacionalitat d'aquests al·lots

M.G. Palma.

La consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració del Govern balear, Fina Santiago, s'ha reunit amb famílies del Senegal, i en breu ho farà amb altres de Mali, assentades i regularitzades a les Illes Balears per tal de proposar-los l'acolliment de menors de la seva mateixa nacionalitat arribats en pastera a les Canàries a canvi d'un ajut econòmic.

«La idea és aprofitar la xarxa familiar per a l'acollida d'aquests menors, i per a això volem arribar a un acord amb famílies o bé unitats de convivència del país d'origen d'aquests al·lots, que majoritàriament són del Senegal i Mali, perquè es facin càrrec d'un al·lot de 16 o 17 anys», apuntà Santiago. En cas de sortir endavant, el procés es realitzarà en col·laboració amb els Consells insulars i permetrà ampliar la solidaritat amb les Canàries «que de manera constant reclama ajuda a la resta de comunitats en aquest sentit».

Les famílies que acceptin hauran de ser valorades i després es contactarà amb l'Estat per arribar a algun acord, encara que aquesta part està per definir, amb la qual cosa «esperam que per a final d'any es pugui posar en marxa aquesta iniciativa».

En l'actualitat Canàries acull més de 1.000 menors immigrants arribats a les seves costes, dels quals uns 120 estan distribuïts en diverses comunitats, sobretot a Castella i Lleó.

La primera vegada que Balears es féu càrrec de menors arribats a Canàries fou el mes de desembre de 2006, quan l'anterior Govern del PP negocià amb el Ministeri de Treball i Afers Socials l'arribada de 10 al·lots d'entre 13 i 17 anys, originaris de Mali, a canvi del finançament del Govern central de 80 euros diaris per cada menor acollit.

Però, aquests deu primers menors no han estat els únics acollits a les nostres illes, ja que des de llavors algunes places que han anat deixant vacants després de complir els 18 anys han estat ocupades per altres al·lots també arribats a les Canàries.

Ara, la idea de l'actual Govern va més enllà de limitar la solidaritat entre comunitats al nombre de places disponibles o al finançament estatal, «per això volem aprofitar que a Balears resideixen de manera legal famílies d'aquestes nacionalitats que poden oferir-los una via d'integració molt més fàcil i efectiva en conviure des de la seva arribada amb persones de la seva cultura i també compartint una mateixa llengua».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.