algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
26°

Els fidels tornen a l'església de Sant Miquel després d'any i mig d'exili

Aprovat a les millores que conclouran del tot d'aquí a uns mesos

G.VICENS. Felanitx.

Els fidels de Felanitx tornaren a l'església de Sant Miquel després d'un any i mig d'exili a causa de les obres de reforma que es duen a terme en el temple i que es perllongaran un grapat de mesos.

Durant tot el temps que ha durat l'exili, el convent de Sant Agustí ha exercit les funcions parroquials. Però a partir d'ara, batejos, funerals i els altres actes religiosos tornen a la parròquia de Sant Miquel. Les obres es concentren ara a la capella del Roser, a diferents dependències col·laterals que s'empren com a magatzem, i a acabar els vitralls exteriors. També aquestes setmanes la façana de la rectoria és objecte d'una acurada restauració.

A l'interior de l'església, els treballs que s'han executat han consistit a canviar i a millorar la il·luminació i la megafonia. Així mateix s'ha recobrat l'estucat que datava de 1863-64 i que en reformes anteriors havia quedat tapat. Aquesta és, per ventura, l'actuació que ha deixat més bocabadada la gent. Les persones que acudiren dissabte a vespre a la Vigília Pasqual i a la missa del dia de Pasqua expressaren la seva satisfacció «per com de bé ha quedat la restauració», comentaren.

També s'han retirat uns salmons que feien «més baixa» l'església i que havien tornat molt vells. A més, s'ha netejat l'orgue i cada una de les capelles laterals s'ha netejada i s'ha tornada al seu estat original. L'altar major i l'ambó -la paraula de Déu- són de pedra de Santanyí.

Les cinc campanes, també han estat electrificades i s'han recuperat els tocs.

El pressupost inicial de les obres era de devers 700.000 euros, però ara ja s'acosta als 2 milions. El Govern balear hi va fer una aportació inicial de 410.000 euros, més una altra de posterior a càrrec de la Conselleria d'Habitatge de 480.000 euros. L'Ajuntament hi aporta 375.000 euros més en quatre anys. La resta es va pagant amb donatius i subscripcions populars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.