algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Immigració inicia un projecte per millorar l'acolliment de nouvinguts

L'objectiu és facilitar la seva integració dins la societat de les Illes

La Conselleria d'Afers Socials, Immigració i Promoció està treballant en un projecte per millorar l'acolliment dels nouvinguts a la Comunitat. S'hi preveu un conjunt de mesures destinades «a dotar les persones immigrades dels coneixements i de les habilitats necessàries per desenvolupar-se autònomament en la societat illenca i tenir accés en igualtat de condicions, que la resta de ciutadans, als recursos, serveis i obligacions».

Així ho explicà la consellera Fina Santiago, «es vol dotar el nouvingut d'eines i recursos necessaris que li serveixin per millorar la seva adaptació a la realitat de les Illes i així evitar conflictes interculturals, basant-se en la informació i la mediació». Santiago considerà que l'acolliment «és un moment estratègic en el procés de la inserció sociolaboral i la integració social de les persones immigrades, és necessari posar èmfasi en les mesures que s'hi adrecin».

Per aquest motiu, la Direcció General d'Immigració ha proposat la creació d'un pla específic de formació i un altre de mediació i dinamització comunitària.

El primer pla comprendrà, entre altres, les accions destinades a l'ensenyament de les llengües oficials de la Comunitat, cursos que possibilitin l'accés a l'educació reglada i la formació continuada.

Per altra banda, el pla de mediació serà el que establirà els protocols normalitzants d'acolliment i de recollida d'informació, coordinarà els serveis de mediació insulars i autonòmics, i donarà suport als serveis municipals.

A l'actualitat, els àmbits en els quals intervenen els serveis de mediació són el municipal i el sanitari, i la intenció és poder ampliar els servis dels mediadors culturals al laboral i a l'educatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.