cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

Urgent: se cerca «ciberexsecallador»

La Fundació IBIT engega una pàgina web d'ofertes i demandes per a professionals del camp

En aquests temps de les tecnologies de la comunicació en què viu immersa Mallorca i el món sencer, no és estrany que un cerqui, mitjançant internet, l'adreça o el telèfon d'un dentista, un electricista, un perruquer o, fins i tot, algú amb qui mantenir-hi relacions de qualsevol casta, incloses les sexuals.Allò que és més estrany, però, és que una persona cerqui per aquesta via, posem per cas, algú que li podi la parra de la caseta, que li exsecalli els garrovers o que li empelti un ametler amb mudes de prunera.A partir d'ara, tot això i més serà possible gràcies a la creació, per part de la Fundació Illes Balears Innovació Tecnològica (IBIT) i de la Conselleria d'Agricultura, de la pàgina web www.aforavila.com.

Aquest portal neix de la necessitat de posar en contacte tots aquells professionals del món agrari amb possibles clients que puguin sol·licitar els seus serveis. La Fundació IBIT ha observat que, arran de la tendència dels habitants de les ciutats a viure al camp, ha sorgit una sèrie de nous residents foravilers que no tenen els coneixements de la pagesia, però que demanden serveis agrícoles per al manteniment de les seves finques.

Aforavila permetrà que aquestes persones amb aquest nou perfil social puguin trobar aquell professional agrari que cercaven. Així mateix, aquesta fundació dependent de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació veu en aquesta nova demanda un potencial per al sector primari, que es troba cada vegada amb més dificultats i, per tant, necessita iniciatives que el revitalitzin.A més, altres objectius d'aquesta iniciativa són fomentar l'ús de les noves tecnologies i la seva implantació en el medi rural i posar en contacte els propietaris de terres amb treballadors agraris que vulguin llogar-les.

El web consta de quatre apartats principals. Es tracta de «demanda de feina», «oferta de feina», «demanda de terra» i «oferta de terra». En cadascuna d'aquestes parts s'especifica en quina comarca, per exemple, treballa aquell empeltador o exsecallador. D'aquesta manera, cada usuari podrà sol·licitar els serveis als professionals més propers a la seva contrada o poble.Una altre apartat que conté aforavila és el de «consells agraris». Aquí es trobaran recomanacions sobre la sembra, poda, o recol·lecció, segons la temporada de l'any. A més, cada usuari registrat, partint dels seus coneixements, podrà ampliar el contingut o fer comentaris sobre els articles que hi trobi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.