algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

El tramvia obligarà a reordenar el trànsit de 20.000 vehicles diaris a les Avingudes

Es calcula que el nou mitjà contribuirà a absorbir un 40% de la circulació actual

El traçat del tramvia de Palma, que estan negociant el Govern i Cort, obligarà a reordenar el trànsit d'aproximadament 20.000 vehicles diaris que circulen per les Avingudes, si finalment és aquesta la via elegida perquè passi el futur metro lleuger entre la plaça d'Espanya i l'aeroport o l'Arenal.Tant si s'opta per ocupar tots els carrils que baixen des de la plaça d'Espanya fins al passeig marítim "l'opció amb més possibilitats", com si es decideix ubicar les vies als laterals de la via de cintura "una opció que encara no s'ha descartat", els responsables municipals hauran de cercar alternatives al trànsit perquè és reduiran els carrils per a vehicles que ara hi ha.

Amb tot, es preveu que l'entrada en funcionament del futur mitjà de transport assumeixi en part aquest trànsit, perquè molts dels actuals usuaris del vehicle privat tindran al seu abast una alternativa àgil i ràpida de transport col·lectiu que, a més, no s'ha de veure afectada pels embossos. Segons els càlculs de Cort, el tramvia podria contribuir a absorbir, conjuntament amb el bus, un 40% d'aquest trànsit. La previsió és que el nou mitjà transporti uns 15 milions de passatgers a l'any. Cal tenir en compte que el metro duplicà en els primers mesos de funcionament el nombre de passatgers que tenia Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) amb el tren i que eren tres milions anuals.Després que aquest diari informàs ahir que el traçat que s'està estudiant implicaria ocupar la meitat dels carrils de trànsit de les Avingudes, l'Ajuntament de Palma advertí que encara no s'ha tancat el traçat definitiu.

En un comunicat, l'Ajuntament culpà el Govern de la notícia publicada i el «desautoritzà» a avançar qualsevol informació d'aquest traçat. Segons Cort, «l'avanç d'informacions sobre el traçat del tramvia, en un moment en què no existeix una decisió definitiva, no fa més que obrir una polèmica que no afavoreix gens el futur d'un projecte prioritari». L'Ajuntament aprofità per retreure al Govern que la mobilitat de Palma s'ha vist afectada per la suspensió del servei del metro i li demanà que afronti aquesta situació «amb determinació i amb celeritat». Finalment, reiterà que l'aposta pel tramvia ho és també per un altre model de mobilitat, «modern, àgil i sostenible».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.