cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

Madrid concedeix un crèdit de 5 milions per embellir el municipi

L'Ajuntament durà a terme la rehabilitació del passeig marítim

El Govern central ha concedit a l'Ajuntament de Capdepera un crèdit de 5.042.845 euros per dur a terme una sèrie de projectes que suposaran un canvi d'imatge i un embelliment tant al nucli antic del poble com a la zona costanera.

Es tracta d'un préstec, amb una sèrie d'avantatges, que atorga el Ministeri de Turisme a càrrec del Fons Financer de l'Estat per a la modernització de les Infraestuctures Turístiques (Fomit). Són ajudes que substitueixen els anteriors plans d'excel·lència turística i que permeten als ajuntaments desenvolupar projectes que contribuiexin a millorar l'oferta turística.

L'Ajuntament de Capdepera havia sol·licitat a Madrid aquest crèdit per poder realitzar una sèrie d'actuacions «molt importants», en el sentit que suposaran una injecció des del punt de vista econòmic i de dinamització social, i contribuiran a l'embelliment del terme i a la promoció turística.

En primer lloc, un dels projectes fa referència a obres d'embelliment i revaloració del nucli històric. La idea és fer per a vianants el centre antic. L'actuació ascendeix a un milió d'euros.

Un altre dels projectes importants que suposarà un revulsiu per a Cala Ratjada és la renovació del passeig marítim, que ha quedat una mica obsolet. Es tracta de fer una ordenació del passeig, posar solució al tema de l'ocupació de la via pública i deixar via lliure a les zones enjardinades. Així mateix, es preveu la implantació i el desenvolupament d'un servei d'informació turística per apropar la informació als turistes, a través d'informadors que recorrin els diferents nuclis turístics del municipi com Font de la Cala, Canyamel i Cala Mesquida.

Una altra de les actuacions importants que es faran gràcies al crèdit és la renovació de tota la xarxa de clavegueram i col·lectors de pluvials de Cala Ratjada, que és molt antiga. Es tracta d'una reivindicació històrica.

Des de l'Ajuntament, varen mostrar la seva satisfacció per aquest crèdit, ja que «suposa una sèrie d'avantatges, a més de la possibilitat de millorar la imatge del nostra municipi, sobretot de la zona costanera».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.