algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Una tercera part de les persones recluses a Balears és estrangera

Aquesta xifra s'ha incrementat en un 88 % en els darrers tres anys

X.G.Z. Palma.
Una tercera part de la població reclusa a les Balears és de nacionalitat estrangera. En total, al centre penitenciari de Palma hi ha 1.637 presos, dels quals un 35'62 % són estrangers. És a dir, 595 persones empresonades a Mallorca no tenen el DNI espanyol, segons es desprèn de les dades que ahir va fer públiques l'Agrupació de Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (Acaip).

Aquesta xifra ha patit un important increment en els darrers tres anys. L'1 de gener de 2004, el total de població estrangera reclusa a les Balears ascendia fins a les 316 persones, i el 31 de desembre de 2007 ja es comptabilitzaven 595 presos d'altres països. Això significa que la població forana que ha estat empresonada en els últims tres anys ha suposat un increment de més del 88 % sobre el total de presos tancats a Balears.

A més, les dades del Sindicat de funcionaris de presons també donen a conèixer que hi ha hagut un augment general d'interns a les Balears. Si fa tres anys hi havia un total de 1.360 interns, ara hi ha 1637 presos.L'Arxipèlag és, segons Acaip, la setena comunitat autònoma amb més població reclusa estrangera, i altres comunitats autònomes han experimentat augments d'interns d'altres països encara més exagerat que a Balears, com és el cas d'Extremadura, Cantàbria i Castella la Manxa. En canvi, comunitats com Galícia, Castella i Lleó o La Rioja destaquen per ser aquelles on menys ha augmentat la població estrangera a la presó.

Les dades de Balears revelen també que, en comparació a altres centres penitenciaris, la densitat de població reclusa estrangera no és exageradament elevada, com sí que seria el cas del centre de Moraleja de Dueñas (Palència) on més del 75 % dels presos són de nacionalitat no espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.