algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

La UIB celebra els seus trenta anys al servei de la societat de Balears

Des de la Universitat es durà a terme un extens programa cultural

La Universitat de les Illes Balears (UIB) celebra aquests dies el trentè aniversari de la seva creació, amb un extens programa d'actes, que s'iniciaren ahir i que finalitzaran el pròxim dia 17 d'abril.

Així ho explicà ahir el vicerector de Projecció Cultural, Nicolau Dols, durant una roda de premsa en la qual també hi eren presents el comissari del 30è aniversari de la UIB, Biel Mesquida; la comissària de l'exposició 30 anys de la UIB. Com més cultura, més llibertat, Elisenda Farré, i el coordinadors de la pàgina web creada per a aquest esdeveniment, Carles Canals.

Per a aquesta ocasió tan especial, la Universitat ha tingut la col·laboració del pintor català i doctor honoris causa de la UIB, Antoni Tàpies, que ha realitzat un cartell al·lusiu a aquest aniversari.

Aquesta no és la primera vegada que el pintor col·labora amb la UIB, ja que ho ha fet en altres esdeveniments.
De fet, els actes ja s'iniciaren ahir amb una taula rodona en la qual, companys i amics, recordaren la tasca desenvolupada per Nadal Batle durant els 13 anys que fou rector de la Universitat balear.

Per avui horabaixa està previst l'acte Birrets negres, en el qual participaran quatre dels rectors de la UIB: Antoni Roig, Llorenç Huguet Huguet i Montserrat Cases, i que serà moderat per la periodista Conxa Rossillo.

Els rectors protagonitzaran una dissertació sobre els reptes i la trajectòria de la institució acadèmica, el dia que es commemora el 30è aniversari del naixement de la UIB, el 18 de març de 1978.

L'altre gran acte està previst per demà dimecres, quan s'inaugurarà a l'edifici de Sa Riera l'exposició commemorativa d'aquestes tres dècaces, que es distribueix en trenta àrees temàtiques diferents i amb el mateix nombre de testimonis de persones que fan feina, estudien o estan lligades a la Universitat balear o ho han estat en algun moment de la seva història.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.