algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

Presentades les Valentes Dones i el cartell oficial de la Fira i el Firó

El «rei moro» Josep Capó guanya el concurs amb un pseudònim

Les nines Maria de Lluc Coll Comas i Elsa Vidaña Piñeiro foren les autèntiques protagonistes de la presentació oficial dels personatges femenins del Firó, que va tenir lloc a la Sala Magna. Les dues nines, de 7 i 8 anys, respectivament, varen ser nomenades Valentes Dones infantils de 2008 i acompanyaran les Valentes Dones d'enguany, Irene Darder i Maria Antònia Estades, que també es presentaren oficialment en el mateix acte, després de la seva elecció a finals del 2007.

L'acte va tenir la presència de membres dels col·lectius de moros, pageses i pagesos, a més de diversos regidors de l'equip de govern i de l'oposició. El batle, Guillem Bernat, donà l'enhorabona a les quatre «valentes», que seran investides durant el pregó de les fires, la segona setmana de maig. El pregoner d'enguany serà l'historiador medievalista Plàcid Pérez Pastor.

Com és tradició, les Valentes Dones rebran una subvenció de la Sala per ajudar en les despeses econòmiques que suposa ostentar el càrrec, especialment en relació amb el vestuari.

Els col·lectius del Firó són formats per més de 1.000 persones que organitzen els actes centrals del simulacre de la batalla de l'11 de maig de 1561.

Hi ha la circumstància excepcional que un dels dibuixos que enguany seran la imatge d'aquestes festes i que va ser triat com a guanyador, ha estat elaborat pel «rei moro», Josep Capó, que es presentà al concurs amb un pseudònim. El dibuix mostra els dos símbols enfrontats en el simulacre: la mitja lluna sarraïna i la creu de Sant Jordi. Els altres guanyadors han estat Paula Coll Marcús i Aurian Botella.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.