nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
18°

Un 30% dels addictes a la cocaïna també pateix problemes de dependència al sexe

Homes de mitjana edat i amb bona posició econòmica són el perfil més habitual

Al voltant del 30 per cent de les persones que estan enganxades a la cocaïna té també problemes d'addicció al sexe, un tipus de dependència que ha sofert un «important repunt» en els darrers anys a causa de la proliferació de pàgines de contingut sexual a internet i al fàcil accés de les persones a la prostitució.

En declaracions a Europa Press, el psiquiatre especialista en addiccions i director de la Clínica Capistrano, José María Vázquez Roel, explicà que el perfil de les persones addictes al sexe es correspon amb el dels addictes a la cocaïna, que solen ser persones d'edat mitjana, bona posició econòmica i majoritàriament homes.

Segons Vázquez, aquesta addicció està estretament relacionada amb la personalitat de cada individu i amb un altre tipus d'addicci, sobretot a la cocaïna i a l'alcohol, ja que ambdues substàncies actuen com a desinhibidores sexuals. El psiquiatre recalcà que moltes de les persones que acudeixen a tractar problemes amb l'alcohol o les drogues descobreixen posteriorment la seva addicció al sexe.

Així mateix, el doctor va explicar que hi ha diversos tipus d'addicció, des de la pedofília, un tipus de conducta sexual que es caracteritza perquè l'afectat l'oculta, a la masturbació compulsiva, que es dóna majoritàriament entre joves i ancians, i al consum desmesurat de prostitució.

Sobre els tractaments per superar aquest problema, el psiquiatre destacà que el procés pot durar devers un any i passa que l'afectat realitzi una reflexió sobre el passat i tracti de comprendre les arrels del problema», entendre perquè ha arribat a aquesta situació i treballar «els seus punts febles».

Depenent del problema, l'especialista va assenyalar que les recomanacions passen per seguir un període d'abstinència en alguns casos i d'ensenyar a relacionar el sexe amb l'afectivitat en el cas d'altres. Se'ls ha de manifestar que és possible aconseguir-ne la recuperació completa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.