lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

Just el 30% de la planta hotelera de Mallorca obre durant la Setmana Santa

L'avançament de Pasqua fa que funcionin la meitat d'establiments en relació al 2007

El fet que la festa de Pasqua s'avanci gairebé dues setmanes respecte d'altres anys ha provocat que només un 30 per cent de la planta hotelera de Mallorca obri per aquestes dates. La marcada estacionalitat que pateixen les Illes fa que els hotelers no considerin rendible obrir els hotels ara i fins al final de la temporada, ja que el mes d'abril no esperen bones xifres d'ocupació. Així, només estaran en marxa la meitat dels hotels que obriren l'any passat, quan la Setmana Santa se celebrà a principis d'abril. Tot i així, des de la Federació Hotelera de Mallorca (Fehm) esperen una ocupació mitjana del 65 per cent sobre la planta hotelera oberta. Una xifra similar a la registrada l'any passat, tot i que la previsió inicial de 2007 era la d'arribar al 85 per cent d'ocupació.

Els establiments que no aturen l'activitat es concentren bàsicament en quatre zones de Palma amb tots els seus hotels oberts i de la Platja de Palma, Palmanova-Magaluf i Paguera, que tenen entre un 50 i un 70% de la planta en funcionament. Les previsions d'ocupació dels hotels de Ciutat són pitjors encara que les relatives al conjunt d'establiments i se situen al voltant del 40 per cent. Una xifra a la qual esperen arribar incloent-hi les reserves de darrer minut, tradicionals en aquestes dates, segons informen fonts de l'Associació Hotelera.

D'altra banda, els agroturismes pateixen un mes de març negatiu i preveun abril «molt dolent». L'evolució d'enguany contrasta amb la de la temporada anterior, que la gerent de l'associació, Brigitte Foster, qualificà d'extraordinària». Tot i així, no tenen previst fer ofertes.

Tots els hotelers coincideixen a assenyalar que el motiu de les males xifres d'aquesta Setmana Santa és que s'hagi avançat i caigui el mes de març. Creuen que els turistes cerquen destinacions on s'asseguren una meteorologia favorable. De tota manera, esperen que les reserves de darrer minut ajudin a incrementar un poc les previsions d'ocupació, sempre que el «temps hi acompanyi». D'altra banda, quan es parla del mes de maig sí que tots els hotels vacacionals i també els agroturismes veuen com les dades d'ocupació s'incrementen, i esperen que es mantenguin altes fins a final de temporada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.