algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

De Santos féu passar despeses en clubs de cites com «assessorament d'imatge»

El delicte de malversació de cabals públics que imputen a l'exregidor està penat amb 8 anys de presó

59212
Javier Rodrigo de Santos, contra qui s'ha presentat una querella criminal per malversació de fons públics.

La Fiscalia Anticorrupció de Balears ha presentat una querella criminal contra l'extinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma Javier Rodrigo de Santos pel delicte de malversació continuada de cabals públics i ha sol·licitat, a més, que li imposin una fiança de 70.000 euros. La decisió l'haurà d'adoptar la titular del Jutjat d'Instrucció 5 de Palma, Ana San José, que instruirà la causa.

Rodrigo de Santos es gastà «més de 50.000 euros» en clubs de cites i saunes d'ambient gai amb càrrec als comptes municipals a través d'una targeta Visa Business Plata, segons el resultat de la investigació iniciada després d'una denúncia de l'actual equip de govern de Cort. L'escrit de la Fiscalia insisteix que De Santos ha de ser citat per la jutgessa «tot seguit», atesa la gravetat de les penes, entre 6 i 8 anys de presó, que porta aparellat el presumpte delicte que se li imputa. Tot això, «per tramitar l'adopció de mesures cautelars personals que contra ell s'interessaran», assenyala la querella.

La querella destaca que Rodrigo de Santos «s'aprofità al llarg dels anys 2006 i 2007 de la seva condició per usar per al seu exclusiu benefici particular els fons públics dels quals tenia poder de disposició». «D'aquesta manera, arribà a gastar-se, almenys, fons públics per un valor total superior als 50.000 euros en serveis», precisa l'escrit.

La querella afegeix que la major part de les despeses privades que realitzà De Santos i que foren suportades per l'Administració municipal corresponen a consumicions o serveis personals de diversa índole (en una casa de massatges 48.817 euros, en un club de cites 880, en una sauna 350) i foren realitzats fora de l'horari de la seva funció pública, ja que s'efectuaren entre les 23.00 i les 07.00 hores. A més, per evitar que es pogués esbrinar la vertadera naturalesa de les despeses, «el querellat indicà que els serveis prestats per un dels negocis tenien com a finalitat la de 'consultoria de relacions públiques i assessorament d'imatge', i així aconseguí que els serveis d'intervenció municipals no posassin objeccions a controlar i a autoritzar les despeses privades», segons la querella de la Fiscalia Anticorrupció.

Dimecres era el dia previst per fer saber a De Santos els resultats de la investigació. El dia anterior (dimarts) se li havia lliurat una citació, amb 24 hores d'antelació, perquè a mitjan matí es presentàs a la Fiscalia. L'extinent de batle s'«olorà» que es tractava d'una cosa greu, però persones properes a ell expliquen que no s'imaginà que dels resultats de les investigacions es generaria un escàndol de les dimensions que ha pres i, molt menys, que els fiscals Juan Carrau i Pedro Horrach ho tinguessin tot tan ben lligat.

Es desconeix si De Santos intuïa que la part morbosa de l'escàndol eren les seves presumptes escapades nocturnes a clubs de cites gais. A l'hora prevista l'exregidor acudí a la Fiscalia acompanyat del seu advocat, Bartomeu Vidal. No se'n coneixen detalls, però per consell de l'advocat De Santos s'acollí al dret a no prestar declaració. Minuts després abandonà la Fiscalia. L'escàndol estava servit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.