nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Els treballadors dels bars de l'aeroport faran un mes de vaga

Reivindiquen igualtat salarial respecte als companys de la Península

Els més de 220 treballadors dels bars i les cafeteries de l'aeroport de Palma han iniciat una vaga que es perllongarà fins al proper 10 d'abril, segons informà el secretari d'acció sindical d'USO, David Díaz. La plantilla de l'empresa Àreas, S.A., concessionària d'aquests establiments a Son Sant Joan, reinvidica l'equiparació dels seus salaris als dels companys d'altres aeroports com el de Madrid, que també explota l'esmentada companyia. Denuncien que hi ha una diferència de prop de 800 euros entre uns i altres i demanen una equiparació progressiva. L'altre punt de discòrdia amb l'empresa és el fet que a Palma es cobren dos salaris diferents. Els treballadors sol·liciten que s'igualin a poc a poc per acostar-se al d'import més elevat.

Per altra banda, exigeixen la retirada de les càmeres que Àreas, S.A. ha instal·lat en tots els establiments. «Som l'únic aeroport que explota aquesta companyia que té càmeres. És una pèrdua de privacitat tant pels treballadors com pels mateixos passatgers», afirmen des del comitè d'empresa. Les negociacions entre treballadors i empresa s'iniciaren el setembre i es trencaren el mes de gener passat. Va ser durant els mesos de converses quan es col·locaren les càmeres.

Els treballadors tenen previst realitzar aturades durant sis hores diàries fins que l'empresa respongui a les seves reivindicacions, dues hores en cada un dels tres torns que es realitzen. L'aeroport de Palma patí fa pocs mesos la vaga dels treballadors de la seguretat. Ara són els empleats de bars i cafeteries els qui exerceixen el seu dret, davant la negativa a negociar de l'empresa que els contracta. Sigui com sigui, Son Sant Joan és el punt d'entrada i de sortida dels milers de turistes que visiten l'Illa i la primera imatge que en tenen els visitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.