algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

"Els dos policies em vexaren i em pegaren, però no és cap d'aquests"

B. Solomon, al judici contra dos agents per violència racista i sexista

Beauty Solomon (30 anys), resident a Alemanya d'origen nigerià, arribà ahir en avió a Palma per acudir al judici contra dos agents de la Policia Nacional espanyola que, presumptament, la vexaren i agrediren quan ella vivia a Ciutat i exercia la prostitució.

Tanmateix, la seva sorpresa i decepció foren enormes en veure que ahir a la banqueta dels acusats s'asseien dos agents de la Policia que no tenien res a veure amb els seus agressors: «Els dos agents m'insultaren i em pegaren, però no és cap d'aquests dos», reconegué Solomon per no incriminar dos policies innocents.

Segons el relat de la presumpta víctima, que també està en mans del Tribunal Constitucional, dos agents de la Policia li propinaren forts cops de porra després d'insultar-la dient-li «puta negra» i «torna al teu país», durant la nit del 15 i del 21 de juliol de 2005 quan estava treballant a l'Arenal.

Però el calvari de Solomon tot just havia començat. Segons denuncia ella i l'ONG de defensa dels drets de la dona que l'ha assistida, ni jutges ni policies no s'han molestat a investigar els fets. Al contrari, segons Solomon, no han fet més que «posar traves al desenvolupament normal del procés».

Després de patir la segona presumpta agressió racista i sexista, Solomon denuncià els fets formalment i la causa es dividí en dues peces que instrueixen dos jutges diferents.

Ahir, el jutge instructor 9 de Palma, Enric Morell, realitzà el judici pel cas de les agressions del dia 15, després que l'Audiència forçàs el judici, ja que Morell havia intentar arxivar el cas argumentant, entre altres coses, que els policies «feren la seva feina en impedir el vergonyós i humiliant espectacle de la prostitució al carrer». Una afirmació que ahir fou denunciada i rebatuda per la defensa de Beauty Solomon, exercida per la lletrada malaguenya Paloma Soria, que recordà al jutge la manca de garanties legals que ha patit Solomon durant tot el procés.

Solomon assegurà ahir en sortir de la sala que havia demanat l'absolució dels acusats «perquè no són els agressors reals». Tant ella com la seva advocada estan convençudes que la Policia està amagant la identitat dels presumptes agressors.

«Quan es donen casos d'aquestes característiques, el cos de Policia amaga els fets i, fins i tot, pot arribar a posar una contradenúncia», assegura Paloma Soria en referència a la violència discriminatòria protagonitzada per agents de l'autoritat.

D'altra banda, el cas de les presumptes agressions que Solomon patí el 21 de juliol pels mateixos dos presumptes policies, d'identitat desconeguda, està en mans del Tribunal Constitucional, després que tant el jutge instructor com l'Audiència de Palma arxivassin el cas. Solomon i Soria diuen que estan disposades a continuar amb els dos casos fins al final. Confien que el Tribunal Constitucional no desatengui el cas que té entre mans. Però si aquest l'arxivàs, asseguren, aniran al Tribunal europeu de Drets Humans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.