algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

Denuncien una apoderada del PP per repartir paperetes a gent gran

Jornada electoral molt poc accidentada, malgrat alguns incidents

La d'ahir fou una de les jornades electorals més tranquil·les dels darrers anys, tal com confirmà el delegat del Govern, Ramon Socias. L'anècdota més destacada de la jornada la protagonitzà una interventora del PP que hauria intentat manipular el vot d'algunes persones de la tercera edat quan aquestes entraven a un col·legi electoral del barri de Santa Catalina de Palma, al Club de Tennis.

La consellera d'Ordenació del Territori del Consell de Mallorca, Maria Lluïsa Dubon, estava al col·legi en qüestió, també com a apoderada, i atengué una simpatitzant socialista d'edat avançada que es queixà de la dona del PP, que presumptament estava repartint paperetes. El fet va ser denunciat davant la Junta Electoral de Zona uns minuts després.

D'altra banda, la candidata del PP al Congrés, Maria Salom, quedà ahir molesta després d'haver votat amb un bolígraf que duia propaganda del PSIB. Salom arribà al seu col·legi d'Inca sense bolígraf per marcar amb una creu el vot al Senat. Per això, decidí demanar-lo als membres de la taula, que n'hi donaren un. Ella votà i, després de lliurar la papereta, s'adonà que el bolígraf que havia demanat era part del material de màrqueting corporatiu del PSOE. Evidentment, no li féu gens de gràcia.

I justament els bolígrafs foren els protagonistes de la jornada electoral de Palma a primera hora del matí, quan alguns dels presidents de col·legis de Ciutat s'adonaren que no tenien prou bolígrafs per aguantar tota la jornada. Ràpidament, la Policia Local de Palma resolgué el problema cercant bolígrafs per abastar els col·legis de la ciutat.

Una de les taules de Palma fou ahir presidida per un membre de l'Administració, ja que cap dels dos vocals que havien estat cridats a treballar es presentaren a l'hora que tocava.

Una altra de les incidències més destacades de la jornada es registrà al Port de Sóller, quan un home, votant del PP, es posà a increpar el vocal que presidia una taula en veure que es tractava de president d'una agrupació política local.

L'increpat havia demanat explícitament durant la campanya el vot per a Unitat i a l'home que l'increpà no li agradà veure'l present a la mesa on havia de votar.

Mallorca no es deslliurà ahir de l'ús polític de les accions armades d'ETA amb finalitats electorals. Un presumpte grup de desconeguts pintà de matinada la façana del col·legi Talaiot de s'Illot amb un lema que, indirectament, demanava el vot per al PP: «Vota a quien castigue a ETA i no a los que se acuesten con ella. Salva a España y a ti mismo».

Abans que el col·legi electoral de s'Illot obrís les portes als votants de la localitat, el president parlà amb la Junta Electoral de Zona i decidiren tapar la pintada. Diverses persones s'encarregaren de fer-ho amb paper i adhesiu.

La puntualitat també fou una de les premisses que es complí durant la jornada electoral d'ahir. Un col·legi de Calvià fou el més impuntual, ja que obrí les portes a les 09.04 minuts, quatre minuts després de l'hora establerta per les autoritats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.